فقه شیعه، فقه مبارزه و سیاست ورزی است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۲۷۴۶
عضو مجلس خبرگان رهبری:

فقه شیعه، فقه مبارزه و سیاست ورزی است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: فقه شیعه، فقه مبارزه و سیاست ورزی است و تئوری انقلاب اسلامی از دل فقه شیعه متولد شده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، آیت الله عباس کعبی صبح امروز در همایش «ولایت و فقاهت از نهضت تنباکو تا انقلاب اسلامی» که در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به اين مطلب كه فقه شیعه، فقه مبارزه و سیاست ورزی است، تصريح كرد: تئوری انقلاب اسلامی از دل فقه شیعه متولد شده است؛ فقهی که در واقع فقه دفاع از عزت اسلامی و مبارزه با ظالمان است.
 
وی با اشاره به طولانی بودن پیشینه تئوریک انقلاب اسلامی از لحاظ فقهی افزود: این انقلاب الهی بر پایه فقه اهل بیت (ع) و نظریه امامت الهی و ولایت فقیه بنیان نهاده شده است و امروز به لطف الهی و در سایه این انقلاب ما در عصر عزت اسلام و مسلمین به سر می بریم.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین تاکید کرد: نظریه ولایت فقیه در متون فقهی شیعه دارای سابقه ای طولانی از زمان شیخ مفید است و امام خمینی (ره) توانست بر پایه این نظریه حکومت دینی را به کمک مردم تشکیل دهد.
 
وی با بیان اینکه مبارزه با حکومت ستمگر از جمله مهمترین مبانی فقه انقلاب امام خمینی (ره) است، بیان داشت: مردم در دوران قبل از انقلاب در مبارزات خود دارای حجت شرعی بودند، بنابراين با رهبری امام راحل توانستند بساط حکومت طاغوت را برچینند.
 
كعبي خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که فقیه دارای مناصب مهمی قضاوت و زعامت سیاسی است و فقیهی که زعامت جریان سیاسی را برعهده دارد، ولی فقیه نامیده می شود.
 
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: در دوران تشکیل حکومت اسلامی، اطاعت از ولی فقیه در امور سیاسی و اجتماعی حجت شرعی است./انتهاي پيام/
پربازدیدترین آخرین اخبار