به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، با حضور حجت الاسلام باباخانی، نشست خبری تشریح برنامههای کمیته هیأتهای مذهبی و تشکلهای دینی برای گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این نشست، حجت الاسلام مجید باباخانی رئیس کمیته هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی ستاد مرکزی دهه فجر و رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی در دفتر مرکزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: دههٔ فجر امسال همزمان با ایام مبارک ماه رجب و شعبان شده و از طرفی دیگر در شرایط سرنوشتساز منطقهای و بینالمللی نیز واقع شدهایم لذا با توجه به حساسیتهای خاص و نیز تهدیدها و مسائل به وجود آمده در این مقطع نیازمند انسجام و هماهنگی هستیم.
حجتالاسلام باباخانی در ادامه بیان کرد: هیأتها و تشکلهای دینی با رهبری امام خمینی (ره) از اصلیترین علل وقوع و پیروزی انقلاب اسلامی بودند و در حقیقت این هیئتها و تشکلهای دینی بودند که حضور مردم در میدان را منسجم کردند. امروز هم اگر بخواهیم دهه فجر انقلاب اسلامی با ماهیت اصلی خود دیده شود، باید برای حضور پررنگ مردم و هیأتهای مذهبی در ایام الله دهه فجر برنامهریزی کنیم.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی در ادامه افزود: برنامههای متنوعی به مناسبت ایام الله دهه فجر در نظر گرفته شده که یکی از آنها تولید محتوای رسانهای متناسب با انتشار در این ایام است. همچنین برگزاری جلسات همفکری برای مبلغان، ستایشگران اهل بیت (ع) و شاعران نیز از دیگر برنامههای تدارکدیده شده برای این ایام است. یکی دیگر از فعالیتهای ما برای این ایام برنامهریزی برای حضور پررنگ هیئات در روز بیست و دوم بهمن است.
باباخانی در ادامه از تولیدات نغمهای ستایشگران که با شرایط روز همگام است نیز خبر داد و گفت: نوحه و سرود، از سلاحهای مهم در دوران مبارزات انقلاب اسلامی و حتی دفاع مقدس و دفاع از حرم و دیگر جریانات بوده است و در سالهای گذشته مرکز نوحه سرمایهگذاریهایی در تولید نغمات دینی داشته است.
وی با بیان اینکه سامانه بیرق به منظور تولید محتوا در دسترس هیأت مذهبی و مداحان قرار گرفته است، گفت: تهیه و تولید سرودهای متعددی به همت هیأتهای مذهبی و تشکلهای دینی در حال انجام است.
رئیس کمیته هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی ستاد مرکزی دهه فجر با اشاره به ثبت ۹۳ هزار هیأت در سراسر کشور گفت: بیش از نیمی از این هیأتها در مناسبتها، مانند دهه محرم فعالیت دارند، اما حدود ۴۰ هزار هیأت در طول سال به صورت مستمر فعال هستند که حدود ۵۰ درصد از آنها، کارکردهای متنوعی و فراتر از مناسک دارند. برخی از این هیأتها هستند که در حد تواناییشان تنها به برگزاری مراسمهای مذهبی اکتفا میکنند. در آستانه انتخابات ضرورت دارد، هیأتها مذهبی سراغ مصادیق نروند، اما باید برای افزایش مشارکت تلاش کنند.
جزئیات برنامههای کمیته هیأتهای مذهبی و تشکلهای دینی ستاد دهه فجر به شرح ذیل است:
• آذین بندیهای متنوع و جذاب در مسیرهای راهپیمایی و میادین اصلی و استفاده از تصاویر امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری، شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مدافعین حرم
• تولید اشعار مذهبی و مناسبتی به دلیل تقارن بعثت پیامبر اکرم (ص) و اعیاد شعبانیه با دهه فجر
• برپایی ایستگاههای صلواتی در مسیر راهپیمایی در سراسر کشور
• صدور بیانیه در خصوص برگزاری مراسم ایام ا... دهه فجر و دعوت از اقشار مختلف مردم برای حضور حداکثری در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن و دعوت از مبلغان، شوراهای هیأت مذهبی، کانون مداحان و شاعران آیینی و. برای مشارکت
• مشارکت و حضور در آیین مهمانی لالهها و غبار روبی مزار شهدا و پرداختن به مقوله ایثار و شهادت و نقش آن در شکلگیری و تداوم انقلاب اسلامی در مجالس هیأت
• برپایی نشست و همایش نیم روزه برای مبلغان هیأت مذهبی و مداحان
• تولید و توزیع منابع محتوایی برای بهره گیری مداحان شعرا، روحانیان و مبلغان اعزامی به سراسر کشور
• تولید محتوا و ایجاد حوضچههای محتوایی برای با موضوع دهه فجر و پیشرفتهای انقلاب اسلامی برای استفاده هیأتهای مذهبی
• برپایی نشست گفتمان دینی برای آشنایی نسل جوان با اندیشههای امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و گسترش فرهنگ ایثار و شهادت به مناسبت دهه فجر
• آذین بندی و نصب پرچم و ... هیأت با پرچمها و نمادهای انقلابی
• برگزاری نمایشگاه کتب دینی و انقلابی به همراه تخفیفهای ویژه
• برگزاری سخنرانیها با موضوع اهمیت انقلاب اسلامی و نقش هیأت مذهبی در حمایت از آن
• برگزاری مسابقههای مختلف در زمینه معرفی اهداف انقلاب اسلامی