کد خبر:۱۱۲۹۲۰۱

رتبه دوم ایران در میان ۳۰ اقتصاد بزرگ دنیا از نظر میزان رشد+جدول

صندوق بین المللی پول اعلام کرد ایران در میان ۳۰ اقتصاد برتر دنیا پس از هند بیشترین رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۳ را داشته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارش خود از وضعیت اقتصادی جهان که تحت عنوان گزارش چشم انداز اقتصادی جهان منتشر شده رشد اقتصادی ایران در سال 2023 را 5.4 درصد اعلام کرده است.

رشد 5.4 درصدی اقتصاد ایران در سال 2023 طی سال های اخیر بی سابقه بوده و بهترین عملکرد اقتصاد ایران از زمان خروج آمریکا در سال 2018 و اجرای سیاست فشار حداکثری از سوی کاخ سفید بوده است.

بر اساس این گزارش ایران در میان 30 اقتصاد برتر دنیا پس از هند بیشترین رشد اقتصادی در سال 2023 را داشته است. این 30 اقتصاد که مجموعا 83 درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا را به خود اختصاص داده اند شامل اقتصادهای توسعه یافته ای مثل آمریکا و آلمان و کشورهای در حال توسعه ای مثل ایران، ترکیه، کره جنوبی و چین هستند.

در میان این اقتصادها، هند با رشد 6.7 درصدی در سال 2023 مواجه شده که بیشتر از هر کشور دیگر بوده است. پس از هند، ایران با رشد 5.4 درصدی دررتبه دوم این کشورها از نظر رشد اقتصادی قرار گرفته است.  فیلیپین با رشد 5.3 درصدی پس از ایران در رتبه سوم قرار گرفته است.

درمیان این کشورها،‌آرژانتین و عربستان، آلمان و پاکستان با رکود اقتصادی و رشد منفی مواجه شده اند. اقتصادهای آرژانتین و عربستان منفی 1.1 درصد رشد داشته است. آلمان نیز با رشد منفی 0.3 درصدی و پاکستان با رشد منفی 0.2 درصدی مواجه شده اند.

رشد اقتصادی برخی کشورهای دیگر عبارت است از: برزیل 3.1 درصد، کانادا 1.1 درصد، مصر 3.8 درصد، فرانسه 0.8 درصد، ژاپن 1.9 درصد، کره جنوبی 1.4 درصد، نیجریه 2.8 درصد، هلند 0.2 درصد، روسیه 3 درصد، تایلند 2.5 درصد،‌ آمریکا 2.5 درصد و انگلیس 0.5 درصد.

صندوق بین المللی پول در این گزارش رشد 3.7 درصدی را برای اقتصاد ایران طی سال 2024 و رشد 3.2 درصدی را برای سال 2025 پیش بینی کرده است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار