کد خبر:۱۱۳۲۱۶۷

ناگفته‌ها از نحوه سقوط جمهوریت توسط وزیر مهاجرین طالبان در آستانه نشست دوحه

وزیر مهاجرین حکومت طالبان در آستانه نشست دوحه از ناگفته‌ها درباره تماس‌های طالبان با اشرف غنی و شخصیت‌های سیاسی برای همکاری جهت انتقال مسالمت‌آمیز قدرت پیش از ورود طالبان به کابل گفت.

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «خلیل‌الرحمان حقانی» وزیر مهاجرین حکومت طالبان گفت درست قبل از فروپاشی جمهوریت در کابل، پیامی را از طریق «حمدالله محب» مشاور امنیت ملی دولت سابق افغانستان به اشرف غنی منتقل کرده و از او خواسته استعفا دهد، زیرا آمریکا از او استفاده کرده و دیگر از او حمایت نخواهد کرد.

حقانی در گفتگو با «شمشاد» هدف پیشنهاد استعفا به غنی را جلوگیری از خونریزی بیشتر دانست و افزود اشرف غنی به جای استعفا تصمیم به فرار گرفت.

وی افزود پس از ورود به کابل با «عبدالله عبدالله» رئیس شورای عالی مصالحه ملی سابق افغانستان نیز توافقنامه‌ای امضا کرد و بر اساس آن عبدالله موافقت کرد در کابل برای تسهیل واگذاری مسالمت‌آمیز قدرت به طالبان کار کند.

این چهره با نفوذ طالبان همچنین اظهار داشت «عطامحمد نور» والی سابق بلخ نیز از طریق او با امارت اسلامی بیعت کرد و تا زمان فروپاشی جمهوریت نیز با او در ارتباط بود.

حقانی افزود عطامحمد نور حتی پس از سقوط مزارشریف نیز با او در تماس بوده است، اما نور این بیعت را شکست.

وی در ادامه مدعی شد با اسماعیل‌خان و عبدالرب رسول سیاف، دو چهره برجسته شورای مقاومت ملی هنوز هم در ارتباط است.

او گفت که بیش از ۲۰ ملاقات با اسماعیل‌خان داشته و اسناد معتبری دارد که نشان می‌دهد تا ورود سیاف به داخل فرودگاه کابل در روز‌های سقوط جمهوریت، با او در تماس بوده است.

به گفته حقانی، قبل از سقوط کابل چندین‌بار برای صلح بزرگان قومی را نزد اشرف غنی و حمدالله محب فرستاده بود، اما آنان این پیشنهاد را قبول نکردند.

گفتنی است ۲۴ مرداد ۱۴۰۰، پس از فرار اشرف غنی و دیگر مقامات افغان، طالبان بدون جنگ و خونریزی وارد کابل شدند و قدرت را به‌دست گرفتند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار