به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، برنامه جهانی غذا که شاخه کمک غذایی سازمان ملل متحد است اعلام کرده ارسال کمکهای حیاتی خود به شمال غزه را تا زمان مناسب شدن شرایط برای توزیع ایمن غذا متوقف کرده است.
سازمان برنامه جهانی غذا در بیانیهای گفته این تصمیم را به آسانی نگرفته، زیرا میداند که باعث وخیمتر شدن اوضاع در آنجا شده و افراد بیشتری در معرض خطر مرگ از گرسنگی قرار خواهند گرفت. در این بیانیه آمده است: «برنامه جهانی غذا عمیقاً به دسترسی به افراد نیازمند در سراسر غزه متعهد است، اما ایمنی و امنیتی رساندن کمکهای حیاتی بایستی تضمین شوند.»
چند روز پیش از این، «اسماعیل الثوابته» مدیرکل دفتر رسانهای دولتی در نوار غزه طی سخنانی با اشاره به بحران انسانی فجیع در غزه اعلام کرد که در این جا خانوادهها به نصف وعده غذایی در ۴۸ ساعت اکتفا میکنند و مردم حتی علوفه و غلات هم پیدا نمیکنند.
این مسئول در غزه تاکید کرده بود ساکنان شمال نوار غزه حتی علوفه و غلات هم پیدا نمیکنند و رژیم اشغالگر مانع رسیدن کامیونهای حامل کمک به شمال غزه میشود.
در میان هشدارهای متعددی که درباره خطر قحطی و گرسنگی در نوار غزه در سایه تجاوزات وحشیانه صهیونیستها به این منطقه مطرح شده است، برنامه جهانی غذا جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد: ساکنان نوار غزه میان گرسنگی و گسترش انواع بیماریها، یک فاجعه انسانی وحشتناک را تجربه میکنند.
برنامه جهانی غذا هشدار داد: در سایه جنگی که اسرائیل از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ علیه نوار غزه بهراه انداخته است، فلسطینیان در این منطقه در معرض خطر قحطی هستند و این تهدید روز به روز بیشتر میشود. نوار غزه با بحرانهای متعددی مواجه است که مهمترین آنها کمبود مواد غذایی و مراقبتهای بهداشتی و نیز خطر فزاینده گرسنگی است. خطر قحطی در غزه روز به روز در حال افزایش است، بهویژه برای حدود ۳۰۰۰۰۰ نفر در شمال نوار غزه که تا حد زیادی از دریافت کمکها محروم هستند. کمکهای محدودی که به شمال غزه میرسد برای جلوگیری از قحطی کافی نیست و این منطقه نیاز فوری به دسترسی سریع و پایدار به کمکهای انسانی دارد.