گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ گروههای تجزیه طلب و شبه نظامی کُردی به ویژه گروه مسلح پاک (آزادی کردستان)، مدعی هستند در حال جنگ برای کردستان و مردم کُرد هستند، اما در حقیقت صرفا در حال ربایش نوجوانان و گروگانگیری آنها برای مقاصد سیاسی و مسلحانه است.
این گروه حتی اجازه ملاقات به خانوادهها را نیز نمیدهد و عملا چند صد نوجوان و جوان را به گروگان گرفته است. یکی از علل فریب خوردن جوانان، وعده کار و زندگی بهتر در کشورهای اروپایی است که حامیان پاک، در شبکههای اجتماعی آن را ترویج میکنند.
در همین ارتباط نعیم بابایی، فرزند ولی متولد ۱۳۷۵ یکی از جوانانی است که فریب این شگرد پاک را خورده است و اکنون در اسارت این گروه قرار دارد. وی به گفته پدرش در سال ۱۳۹۹ به واسطه فرار از مشکلات زندگی تحت تاثیر و تبلیغات دروغین گروه پاک در فضای مجازی مورد اغفال قرار گرفت و از خانه فرار کرده است.
پس از آن، وی به مقر پاک منتقل و در آنجا به صورت اجباری در آموزشهای نظامی بهکار گرفته شده است. به گفته پدر نعیم، وی بارها درخواست کرده که پاک او را رها کند، اما این گروه مسلح اجازه خروج وی از مقرهای گروه را نداده است.
پدر نعیم در گفتوگویی اینطور مطرح کرده که فرزند من در تهران در یک کارخانهای مشغول به کار بود، اما پس از کرونا در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ مجبور شد به شهر خودمان بازگردد. او مدتی بیکار بود و ناگهان ناپدید شد.
من بعد از چند هفته تحقیقات و پیگیری از دوستانش متوجه شدم دو نفر از دوستان قدیمیاش او را فریب داده و با وعده شغل و زندگی بهتر در کشورهای اروپایی او را راهی گروه پاک کرده بودند.
نکته مهمی که در اظهارات پدر نعیم هم مستتر است، در واقع مساله اصلی کردستان ایران است که عدم توسعه و فقدان شغل و ثبات اقتصادی است. اگر نعیم در منطقه کردستان، دارای شغل بود و درآمد داشت، هرگز ممکن نبود به دلیل وسوسه سفر به اروپا و درآمد بیشتر، فریب اعضای پاک را خورده و راهی مقرهای این گروه شود.
به عبارت دیگر، توسعه کردستان در ابعاد مختلف مهمترین راهکار مقابله با گروههای مسلحی همچون پاک است. در صورت وجود اشتغال و ثبات در این مناطق، دیگر هیچ نوجوان و جوان کُردی فریب وعدههای مالی زندگی در اروپا را نمیپذیرد و خود را تبدیل به نیروی یک گروه مسلح نمیکند.