به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، این راکتورهای تولید متانول با نام R3001، برای نخستین بار در ایران و به دست مهندسان و متخصصان شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان تولید گردیده و در فاز نخست 2 دستگاه از این راکتورهای غول پیکر تحویل شرکت پتروشیمی دنا از دیگر شرکت های متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان تحویل گردید.
ایران به جمع 5 کشور سازنده راکتورهای تولید متانول پیوست
ساخت این راکتورهای عظیم، ایران را به جمع ۵ کشور سازنده راکتورهای تولید متانول وارد نمود، همچنین علاوه بر میلیونها دلار صرفه جویی ارزی، باعث شکسته شدن انحصار تولیدکنندگان اروپایی، تقویت دانش بومی در دوره تحریم، بی نیازی به طرفهای خارجی و نهایتا موجب همگرایی درون سازمانی و سودآوری مجموعههای وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان شده است.
سیدمحمد موسوی معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت در آیین رونمایی و تحویل نخستین راکتورهای بومی فوق سنگین تولید متانول گفت: در فاز ۱۴ پارس جنوبی با ماشینسازی اراک ۷۰۰ میلیون دلار قرارداد بسته شد؛ تن همه میلرزید، ولی پروژه دو سال زودتر تحویل داده شد.
وی افزود: سال ۱۳۸۰ و در فازهای پارس جنوبی برآوردها بر این بود که باید جوشکار فیلیپینی آورده شود. در فاز ۱۴ پارس جنوبی بالغ بر ۷۰ درصد تجهیزات توسط کارگران، مهندسان و متخصصان ایرانی ساخته شد.
موسوی ادامه داد: زمانی دولت را تحویل گرفتیم که ۶۵ هزار نفر در صف تراکتور بودند، امسال ۳۰ میلیون دلار صادرات تراکتور داشتیم.
وی بیان کرد: تولید تراکتور از ۲۳ هزار به ۳۲ هزار و امسال به ۳۵ هزار دستگاه افزایش یافته است و هدفگذاری و ریل گذاری اصلی این دولت، بازارهای صادراتی است.
وی در پایان مطرح کرد: اوراسیا ۳۵۰ میلیارد دلار واردات سالیانه دارد این یک فرصت بی نظیر برای ایران است.
تولید 24 دستگاه راکتور تولید متانول آغاز شده است
بنابراین گزارش، محسن احمدی مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در آیین رونمایی و تحویل راکتورهای فوق سنگین تولید متانول تاکید کرد: خوشحالیم که در سالی که با تدبیر رهبرمعظم انقلاب سال رشد تولید نامگذاری شده است توانستیم تاکیدات و منویات معظم له را در حوزه رونق تولید، بومی سازی، خودکفایی و تحقق شعار اقتصاد مقاومتی سرلوحه کار خود قرار دهیم و شرکت ماشین سازی اراک را که متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان میباشد به دوران اوج برگردانیم.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان یکی از دستاوردهای مهم ساخت راکتورهای فوق سنگین توسط گروه صنعتی ماشین سازی اراک را خنثی کردن تحریمها و بی نیازی از شرکتهای خارجی برشمرد و گفت: طراحی و ساخت تجهیزات فوق حساس راکتور سنتز قبلا در انحصار شرکت دانمارکی تاپسویی و سازندگان اروپایی بود که پس از اعمال تحریمهای ظالمانه، شرکت تاپسویی اقدام به متوقف کردن ساخت این تجهیزات نمود، اما با عزم و اراده و توان مهندسان شرکت ماشین سازی اراک، تولید این راکتورها برای نخستین بار در کشور انجام شد.
وی ضمن تبریک به ملت ایران بویژه فرهنگیان سراسر کشور و اعضای صندوق گفت امروز با ساخت و تولید این راکتور، شاهد هم افزایی و موفقیت شرکتهای زیرمجموعه صندوق از جمله شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک و پتروشیمی دنا در راستای بومی سازی صنایع فوق سنگین، شکوفایی اقتصادی کشور و سودآوری برای صندوق ذخیره فرهنگیان میباشیم.
احمدی در همین زمینه افزود: همافزایی و اشتراک منابع در صندوق ذخیره فرهنگیان از طریق واسپاری و کارسپاری در شرکتهای وابسته به صندوق عملا اجرایی شده و علاوه بر اشتغالآفرینی، رونق شرکتها و افزایش سودآوری، برند و جایگاه و تاثیرگذاری این مجموعه در اقتصاد ملی را افزایش داده است.
مدیرعامل صندوق ذخیره در ادامه گفت: همکاران ما در مجموعه ماشین سازی و شرکتهای پتروشیمی وابسته به صندوق، تهدید را به فرصت تبدیل کردند اظهار داشت: با استفاده از توان و دانش نیروهای متخصص در هلدینگ پتروفرهنگ و با همافزایی درونگروهی و استفاده از پتانسیلهای کم نظیر شرکت دانش بنیان ماشین سازی اراک، در این نوع فناوریها به خودکفایی رسیده ایم.
احمدی از امضای قرارداد طراحی و ساخت تجهیزات فرایندی پروژههای متانول پتروشیمیهای دنا و سیراف شامل ۲۴ دستگاه منحصر به فرد و استراتژیک با ماشین سازی اراک خبرداد.
رضا سرائی مدیرعامل ماشین سازی اراک در آیین رونمایی و تحویل نخستین راکتورهای بومی فوق سنگین تولید متانول گفت: تاسیسات بندری و سازمان بنادر کشور در حال خرید نزدیک ۲۰۰ میلیون یورو انواع جرثقیل و تجهیزات بندری است، ما با پشتیبانی و حمایت استاندار با وزارتخانه مکاتبه کردیم و تقاضا کردیم تامین این تجهیزات به شرکت ماشین سازی اراک سپرده شود.
وی افزود: پیگیریهای ما تا این لحظه به نتیجه نرسیده و متاسفانه اخباری که داریم این است که قرار است از چین وارد شود. تقاضا میکنیم این تجهیزات توسط شرکت ماشین سازی ساخته شود.
مخلص الائمه استاندار استان مرکزی در این مراسم گفت: سهامداران عمده و صندوق ذخیره فرهنگی باید پا پیش گذاشته و اقدامات مورد نیاز را انجام بدهند. اگر بخواهیم اقتصاد کشور با شتاب حرکت کند باید از پدیده خام فروشی فاصله بگیریم.
وی ادامه داد: البته در طول سالهای اخیر مقداری از این موضوع فاصله گرفته شده، اما اقتصاد کشور همچنان دست به گریبان این موضوع است.
مخلصالائمه گفت: تا زمانیکه این مسئله اصلاح نشود، اقتصاد کشور به سطح تعیین شده نمیرسد.
وی عنوان کرد: کنسرسیوم اقتصادی استان شکل گرفته تا با هم افزایی ویژه ظرفیتهای ویژه استان فعال و مورد استفاده قرار گیرد.
استاندار مرکزی افزود: راکتورهای بومی فوقسنگین متانول ماشینسازی، ایران را جزو پنج کشور تولید کننده این محصول قرار داد و این افتخاری بزرگی است.
مخلصالائمه بیان کرد: اگر ماشینسازی بخواهد ارزش افزوده برای جامعه فرهنگیان ایجاد کند نیاز به نوسازی و بازسازی دارد و سهامداران عمده باید پا پیش گذارند.
وی گفت: مدلهای مالی مناسب برای این کار وجود دارد و آمادگی در استان برای همکاری وجود دارد.
همچنین نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی در آیین رونمایی و تحویل نخستین راکتورهای بومی فوق سنگین تولید متانول گفت: با استفاده از ظرفیتهای داخلی اشتغال، فناوری، تولید، امید و نشاط و دلگرمی ایجاد میشود و فناوریهای جدید پدید میآید.
وی افزود: حدود سه هزار واحد صنعتی در استان مرکزی وجود دارد که توجه به هر بخشی میتواند برای کشور کارگشا و راهگشا باشد.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: کلاننگرها باید از ظرفیتهای صنعتی این استان نهایت بهرهگیری را داشته باشند.
وی مطرح کرد: ماشینسازی اراک منشا تحولات قابل تقدیر و با ارزشی شده و در سال جاری این شرکت چندین اقدام ارزشمند و افتخارآمیز برای کشور از جمله یک سفارش کار برای فولادسازی کرمان با ۷۵۰ تن وزن داشته و امروز هم با راکتورهای بومی فوق سنگین تولید متانول کشور را جزو پنج تولید کننده این محصول قرار داد. نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی ادامه داد: این قبیل خدمات ارزشمند نباید در سطح ملی محصور باشد و کشور نیاز به صادرات دارد.
همچنین در پایان این مراسم رونمایی و تحویل نخستین راکتورهای بومی فوق سنگین تولید متانول با حضور نماینده ولی فقیه در استان اراک و معاون وزیر صمت انجام شد.