به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان قادر شیروانی سرپرست پایگاه ملی محوطههای تاریخی جیرفت گفت: فصل دوم از کاوش باستانشناسی تپه تم گاوان جیرفت که از روزهای پایانی سال گذشته آغاز شده بود، در حال اتمام است.
وی افزود: فصل اول کاوش در این محوطه در سال ۹۸ با هدف لایه نگاری انجام شده بود و فصل دوم از کاوش با هدف شناخت بیشتر جنبههای فرهنگی و تاریخی محوطه و با همکاری دانشگاه جیرفت در حال انجام است.
او اظهار داشت: این تپه یکی از محوطههای چند دورهای حوضه هلیل رود محسوب میشود که از نظر انجام مطالعات باستان شناختی و شناخت جنبههای مختلف فرهنگی منطقه حائز اهمیت است و در واقع کاوش این تپه میتواند اطلاعات را تکمیل و همچنین خلاء اطلاعات ادوار دیگر را پوشش دهد.
سرپرست پایگاه ملی محوطههای تاریخی جیرفت تصریح کرد: بیشترین اهمیت تپه از نظر تاریخی، دارا بودن لایههای استقراری عصر آهن (پیش از هخامنش) است و اطلاعات تاریخی و باستان شناختی ما از این دوره در مناطق شرقی و جنوب شرقی ایران تقریبا اندک است.
شیروانی ادامه داد: امیدواریم که کاوشهای باستان شناختی در محوطه تم (تمب) گاوان ابعاد تازهای را از این سکونتگاه مهم در عصر آهن به ویژه از نظر معماری، هنر و ارتباطات فرهنگی روشن سازد.
او افزود: متاسفانه امروزه تنها بخش کوچکی از تپه به جا مانده و بخش اعظم آن در سالیان گذشته از بین رفته است که احتمالاً بیشتر آن مربوط به زمانی است که کورههای آجرپزی در اطراف آن فعال بوده اند.
شایان ذکر است، تپه باستانی تُم (تُمب) گاوان حدود یک کیلومتری شرق شهر جیرفت قرار دارد و در سال ۱۳۴۵ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و بر اساس شواهد، سه دوره مهم فرهنگی یعنی عصر مس و سنگ، عصر مفرغ و دورههای تاریخی دیگری همچون هخامنشی و اشکانی را در خود نهان کرده است.