به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو-علی حامدین، در حاشیه دومین سالگرد عروج حاج نادر طالبزاده در نهم اردیبهشتماه، شهریار بحرانی نویسنده و کارگردان سینما در گفتوگو با دانشجو پیرامون رویکرد ویژه نادر طالبزاده در فعالیت رسانهای خود، اظهار داشت: آقا طالبزاده از کسانی بود که خودش را وارد ماجراهای خطرناک میکرد؛ هرجا جنگ و سختی بود، به آنجا میرفت. همینطور تلویزیون؛ برگزاری برنامههایی چون «راز» و «عصر»، سختیهای خود را داشت.
وی ادامه داد: او حتی به زمینههایی ورود میکرد که شاید در شأنش نبود. برای مثال زمانی که میخواست برنامه «راز» را بسازد، ما به او گفتیم که تو یک چهره فرهنگی هستی و با این وجود میخواهی مجری شوی؟ اما خودش اشکالی در آن نمیدید.
بحرانی خاطرنشان کرد: برای ورود به رسانه، هم شجاعت نیاز است و هم پختگی، که نادر هردو را داشت. همچنین نادر علاقهمند بود که با متفکران غربی ارتباط برقرار کند و از این بابت، خیلی مسلط بود.
این کارگردان سینما افزود: معضلی که ما غالبا در کار هنری و حرفهای درگیر آن هستیم این است که جوانان ما بدون پشتوانه قوی فرهنگی و فکری وارد کار میشوند. در حال حاضر، تکنولوژی کار را آسان کرده و هرکسی میتواند دوربین دست بگیرد و حتی با موبایل هم میتوان فیلمسازی کرد. موضوع اصلی، آن بنیه فکری است که نادر داشت و همراه با شجاعت، وقار و ایثار، و این عوامل باعث موفقیت او در کارهایش میشد.
بحرانی در پاسخ به سوال دانشجو در مورد اینکه چرا نادر طالبزاده باتوجه به نگاه بینالمللی خود، در میان پیامبران گوناگون، سوژه حضرت عیسی(ع) را برای ساخت کار داستانی انتخاب کرد، بیان داشت: او از اول انقلاب همیشه این دغدغه را داشت که برداشت قرآنی ما از این پیامبر را به جهان عرضه کند. اینکه حضرت مسیح(ع) پیامبر خدا هستند نه خدا، همینطور بحث تثلیث که در اناجیل به آن اشاره شده است و یک جفای بزرگ به این پیامبر عظیمالشان محسوب میشود.
وی در پایان گفت: نادر دنبال انجام کاری برای خدا بود و میخواست این معضل را حل کند و پیامش هم به دنیای غرب این بود که بیایید و همچون ما، از دریچه قرآن که کلام وحی بوده و بدون تحریف است، به این موضوع نگاه کنید.