به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی اکبر محرابیان وزیر نیرو صبح امروز طی بازدید از کارخانه مپنا در جمع خبرنگاران گفت: گروه مپنا جز افتخارات صنعت کشور است و در حال حاضر نقش بسیار مهمی در ساخت انواع نیروگاهها در داخل و خارج از کشور دارد. در دولت سیزدهم با فعالیتهایی که صورت گرفت بیش از ۸ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد. اما میزان ناترازی با توجه به رشد مصرف به ویژه در بخش صنعت، افزایش یافته و به همین دلیل پروژههای متعددی تعریف شده که منجر به بهرهبرداری از نیروگاههای جدید میشود.
وی با اشاره به سختی تامین مالی پروژهها در صنعت برق، عنوان کرد: ضرورت دارد که نهادهای مالی به ویژه بانکها و صندوق توسعه ملی، حمایت بیشتری در این خصوص داشته باشند. صندوق توسعه ملی نقش اساسی خود را ایفا نکرده و امید داریم با تغییراتی که در این صندوق شاهد خواهیم بود، منابع کشور در مسیر توسعه ملی قرار گیرد.
محرابیان درخصوص وضعیت ناترازی در تابستان پیش رو گفت: طی سه سال اخیر برنامههایی مدون شده است که بتوان ناترازی را مدیریت کرد. در تابستان سال ۱۴۰۱، ۱۰۰ برنامه، تابستان ۱۴۰۲، ۱۴۰ برنامه و تابستان سال ۱۴۰۳، ۱۸۰ برنامه را برای مدیریت اوج مصرف آماده کردیم. در این ۱۸۰ برنامه بخشهای مختلفی تدارک دیده شدهاند که یک بخش آن نظارت بر تولید و عرضه است. در این قسمت توسعه شبکههای انتقال، توزیع و افزایش پستها در بسیاری از نقاط کشور اجرا شده یا در مراحل پایانی است. در بخش نیروگاهی نیز نیمی از پروژهها سنکرون شده و مابقی هم طی دو ماه آینده به شبکه متصل خواهد شد. همچنین نیروگاههای موجود نیز به موقع تعمیر و بازسازی میشود.
محرابیان در ادامه گفت: تابستان امسال با استفاده از تجارب سال گذشته تلاش میکنیم که مدل مدیریت مصرف متفاوت شود. شعار سال گذشته این بود که مدیریت مصرف باید یک عمل فرهنگی و اقتصادی باشد به همین دلیل با همکاری مردم برق بهطور کامل تامین شد. از طرف دیگر مصرفکنندگانی که اقدام به مدیریت مصرف کردند، از طرح پاداش صرفهجویی بهرهمند شدند. امسال برنامههای شاد و متنوع را در کنار طرح پاداش صرفهجویی پیشبینی کردیم که مصرف کنندگان با حضور در این برنامهها با صرفهجویی به کاهش ناترازی کمک میکنند. مردم با حضور در این برنامهها علاوه بر افزایش آگاهی از جوایز نفیسی برخوردار خواهند شد. ۸۰ میلیون جایزه در نظر گرفته شده است که شامل جوایز خرد مانند اینترنت رایگان و جوایز بزرگ مانند خودرو و لوازم برقی کممصرف برای اقشار مختلف به ویژا بانوان میباشد.
وی ادامه داد: مهمترین قسمت مدیریت مصرف این است که اوج مصرف بخشهای مختلف را از یکدیگر جدا کنیم. یعنی اوج مصرف خانگی، اداری و صنعت متفاوت باشد. سال گذشته برای اولین بار میزان برقی که در صنایع تامین شد از میزان برق خانگی بیشتر بود.
وزیر نیرو بیان کرد: در بخش صنایع قانونی وجود دارد که بنابر آن صنایع انرژیبر باید نیروگاه احداث کنند. از ابتدای دولت سیزدهم تفاهمنامهای میان وزارت نیرو و صنایع امضا شد که براساس آن صنایع بزرگ کشور نیروگاهسازی را شروع کردند و تا امروز پنج واحد نیروگاهی که شامل دو واحد در سمنان، دو واحد فولاد مبارکه و یک واحد آلمینیوم المهدی در هرمزگان به بهرهبرداری رسیده است. تامین برق این صنایع در صورتی که کسری برق داشته باشند، در اولویت آخر قرار میگیرد.
وزیر نیرو درخصوص واردات برق نیز عنوان کرد: سیاست ما مبادله حداکثری برق با کشورهای همسایه است. در طول یک سال حدودا ۸۰ درصد برق صادر میکنیم و ۲۰ درصد واردات داریم.