گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نرگس عبدلی- نشست مقامات ارشد سازمان همکاریهای اسلامی برای آماده سازی اسناد پانزدهمین اجلاس سران این سازمان در بانجول پایتخت گامبیا از روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، با موضوع اصلی «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو پیرامون توسعه پایدار» آغاز به بکار کرد و بعد از چهار روز به پایان رسید.
در پایان پانزدهمین نشست سازمان همکاریهای اسلامی، کشورهای عضو ضمن بیانیهای نسل کشی ساکنان نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و خواستار مجازات آن شدند. همچنین شرکت کنندگان در این اجلاس خواستار برقراری آتش بس فوری، دائم و بدون قید و شرط در نوار غزه شدند.
حسین آجرلو، کارشناس مسائل بین الملل، در این رابطه در گفتگویی با خبرنگار دانشجو گفت: ما باید انتظارات خود را از سازمانها و نهادهای بین المللی مطابق با ظرفیت آنان شکل دهیم.
به دلیل چالشهای که درون سازمان همکاریهای اسلامی وجود دارد و بیشتر این چالشها به اختلافات سیاسی بین کشور ها، تک رویها و عدم پایبندی به توافقات شکل گرفته در این سازمان است است؛ ظرفیت این سازمان کاهش یافته است.
این کارشناس در رابطه با نقش این سازمان در قضیهی فلسطین اظهار داشت: سازمان همکاریهای اسلامی سازو کار منسجمی برای رویارویی با مسئله فلسطین را ندارد. اگر چه اساسا یکی از دلایل شکل گیری این سازمان قضیهی فلسطین بوده است؛ اما همچنان سازو کارهای امنیتی، دفاعی، اقتصادی و دیپلماتیک برای این قضیه دیده نشده است؛ و افزود: قدرتهای بزرگ به عنوان بازیگران عمده روابط بین الملل تلاش بسیاری داشتند که این سازمان دارای ظرفیت اقدامی نباشد؛ و این مسئله به ظرفیتهای این سازمان لطمه زده است. تنها ظرفیت موجود این سازمان موضع گیری سیاسی همچنین ارائه ابتکاراتی برای جلو گیری از اقدامات آمریکا برای عادی سازی روابط با کشورهای اسلامی و رژیم صهیونیستی است.
این کارشناس در باره موضوع اصلی این نشست بیان داشت: اصولاً در منطقهای که مشکلات و چالش هایی، چون فقر و عدم توسعه یافتگی موجود باشد؛ مانعی برای توسعه یافتگی کشورهای پیرامون است بنابراین دستور کار ۱۵امین اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی دستور کار آرمانی بسیار خوبیست.
و در پایان تصریح کرد: برای اینکه این کشورها بتوانند منطقه امنی بسازند در این اجلاسیه احتمالا ما شاهد یکسری گامهای کوچک سیاسی و دیپلماتیک در این زمینه باشیم.