به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از "ان تی وی"، کشور چین به آلمان در این باره هشدار داده است که ناو «بادن-وورتمبرگ» این کشور در حال حرکت به سمت اقیانوس هند و اقیانوس آرام از تنگه تایوان عبور کند.
لین جیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در سخنانی در پکن گفت: چین همیشه به حق آزادی دریانوردی احترام گذاشته است، اما قاطعانه این مسئله را رد میکند که هر کشوری به نام آزادی دریانوردی، حاکمیت و امنیت چین را تحریک و تهدید کند. وی تاکید کرد: امید است کشورهای خارج از منطقه آسیا و اقیانوسیه برای صلح و ثبات در تنگه تایوان مشکل ایجاد نکنند.
آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه فدرال آلمان، پیشتر در جریان سفر به نیوزیلند گفته بود که میتواند تصور کند که ناو "بادن-وورتمبرگ" در ماموریت آتی خود در اقیانوس آرام از تنگه تایوان عبور کند. این تنگه چین را از جمهوری تایوان جدا میکند و رهبری پکن آن را استانی مرتد میداند؛ این در حالی است این جزیره چندین دهه است که یک دولت مستقل و منتخب دموکراتیک داشته است. چین میخواهد تایوان را در صورت لزوم با ابزار نظامی با سرزمین اصلی متحد کند.
باربوک در عین حال گفت که که مسیر این کشتی جنگی و کشتی تدارکاتی همراه آن "فرانکفورت آم ماین" از قبل اعلام نخواهد شد. با این حال، او تاکید کرد که "حق عبور مسالمت آمیز" در مورد تنگه تایوان نیز اعمال میشود. کشتیهای «بادن-وورتمبرگ» و «فرانکفورت آم ماین» روز سهشنبه برای سفر به دور دنیا حرکت کردند و طی آن از طریق کانال پاناما به اقیانوس آرام رسیده و بعداً از دریای چین جنوبی عبور میکنند.
وزیر امور خارجه آلمان گفت: همان قوانین در آنجا اعمال میشود که در تمام مناطق دریایی مشابهی که کشتیهای ما و سایر کشتیها در آن تردد میکنند وجود دارد. ماموریت آموزشی این دو کشتی بر همین اساس انجام میشود.
عبور از تنگه تایوان میتواند به عنوان یک اقدام تحریک آمیز علیه چین تلقی شود. جمهوری خلق چین مدعی جمهوری دموکراتیک تایوان به عنوان قلمرو خود است. دولت مرکزی پکن در تلاش برای "اتحاد مجدد" با این جزیره است و بارها تهدید به حمله کرده است.
علیرغم تهدیدهای چین، ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و فرانسه به طور منظم در تنگه بین تایوان و چین حضور نظامی دارند. ژی وی شیه، نماینده تایوان در آلمان اخیراً در مصاحبه با خبرگزاری آلمان خواستار این شد که ناوچه بادن-وورتمبرگ از این الگو پیروی کند. او گفت: «ناامیدکننده» بود که در ماموریت قبلی بایرن چنین نبود.