به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، هشتصد و بیست و یکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور امروز سهشنبه به ریاست محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. حجتالاسلام حمید ملکی عضو شورای فرهنگ عمومی و قائم مقام آیت الله اعرافی مدیر حوزههای علمیه در امور استانها، در جلسه امروز شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به ایجاد مکتب حکمرانی توسط شهید رئیسی گفت: درصورتی که مکتب شهید رئیسی به خوبی تبیین شود در روند فرهنگ عمومی و زدودن افکار التقاطی که در حال تحریف شهید رئیسی هستند تأثیر بسزایی خواهد داشت. برخی توسط افکار التقاطی در جهت تحریف شهید رئیسی هستند. صحبت اصلی آنها این است که جمعیت حضور یافته در تشییع شهید رئیسی به دلیل مدیریت ایشان نبوده و دلیل آن را اخلاق ایشان وانمود میکنند. مسؤلیت وزرا تبیین مکتب شهید رئیسی و بازگویی پشت پرده مسائل است که وجود داشته است. تا این غم معنوی به وجود آمده در دل مردم که دلها را معنوی و خدایی کرده است وظیفه تببین و پس از آن باید به عنوان الگوی حکمرانان تکثیر شود.
وی دو عنصر جهاد و اخلاص را از عناصر اصلی وجودی و کاربردی شهید رئیسی معرفی کرد و افزود: هرکس مجاهدانه و خالصانه جهاد کند، حتماً در مسیر حق قرار میگیرد و خداوند سبحان او را هدایت میکند.
در بخش دیگری از این جلسه فرزاد جهانبین عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز با گرامیداشت یاد و نام شهدای خدمت گفت: تفاوت تشییع رئیسجمهور شهید که با حضور دوازده میلیون نفر انجام شد با تشییع سردار دلها این بود که سردار سلیمانی در یک سمت نظامی قرار داشتند و هر لحظه در معرض شهادت بودند و مسئولیتی نسبت به معیشت مردم نداشتند، اما رئیسجمهور در جایگاه پاسخگویی بودند و با وجود همه انتقادات تشییع عظیم شکل گرفت و دست خدا در این امر دیده میشود.
وی با اشاره به قدرشناسی ملت ایران گفت: سفرهای استانی آقای رئیسی در ابعاد گستردهای ثبت شد و عشق به مردم، تبعیت از ولایت و اخلاص در نظام سنن الهی معادلات را جا به جا میکند و این مبانی باید تبیین شود. آقای رئیسی در حالی سرمایه اجتماعی را افزایش داد که اعتماد به مسئولان کاهش پیدا کرده بود. این مسئله که رئیسجمهور تا دورترین نقطههای کشور سفر میکند تا در جریان مشکلات قرار بگیرد نوعی فرهنگ است و این موارد نیاز به تبیین دارد. ما در روز تشییع مشاهده کردیم که مردم چگونه در غم شهادت رئیسجمهور میسوختند.
وی ادامه داد: این تشییع میلیونی نشان این عقیده رئیسجمهور بود که وی مردم را بر هر چیزی برتر میدانست و این خواست خداوند است و این نشان داد که اگر برای مردم فارغ از دعواها پای مردم بایستیم مردم قدرشناس هستند و مهر ختام همین تشییع پیکرهاست و این موضوعات باید تبیین شود.
انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری هم گفت: مسأله فرهنگ با اقتصاد گره خورده است و اگر مردم از نظر اقتصادی اقناع بشوند و بدانند که آیتالله رئیسی چه خطرهایی را در این راه پذیرفتند، مسائل فرهنگی هم برای مردم بهتر مشخص میشود. همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، شهید رئیسی از طعنهها و مواردی که صحت نداشت و به گونه غیرمناسبی در جامعه نشر داده میشد، آزاد بودند. برخی از این موارد به حوزه فرهنگ ارتباط داشت که البته قسمت عمده این موارد شامل حوزه اقتصاد میشد، اما قسمت فرهنگی در ماههای اخیر پررنگ شده بود.
معاونامور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: درباره مسأله اقتصاد و طعنههایی که به ایشان زده میشد، وقتی به آمار بانک جهانی و آمار اقتصادی نگاه میکنیم، متوجه میشویم که اگر مانند دوره قبل پیش میرفت، طبق پیشبینیها دلار به قیمت ۲۰۰ هزار تومان میرسید.
وی ادامه داد: ما فرهنگی هستیم، اما مسأله فرهنگ با اقتصاد گره خورده است و اگر مردم از نظر اقتصادی اقناع بشوند و بدانند که آیتالله رئیسی چه خطرهایی را در این راه پذیرفتند، مسائل فرهنگی هم برای مردم بهتر مشخص میشود. در مساله فسادستیزی حساسیتی که برای جلوگیری و شناسایی داشتند، مسأله کمی نیست و تعداد زیادی از مدیران این حوزه به دلیل اینکه کارکرد مدنظر را نداشتند تغییر کردند.
معاون امور زنان و خانواده گفت: اقدامات صورت گرفته در حوزه فسادستیزی نمایاننمیشود، اما مسأله چای دبش و فولاد مبارکه که مربوط به دولت قبل بوده و اخبار آن هم به صورت واقعی ارائه نمیشود، بزرگنمایی میشود.
وی گفت: مسأله سند ۲۰۳۰ که دائما آیتالله رئیسی را متهم میکردند که در پی پیاده کردن آن است، همه شاهد بودیمکه در همان هفتههای اول ابلاغ این سند که به مدارس انجام شده بود و به صورت غیر علنی قرار بود اجرا شود، در صورتی که سال ۹۶ مقام معظم رهبری گفته بودند باید از آن جلوگیری شود، در همان هفتههای ابتدای فعالیتشان، آن را لغو کردند.
خزعلی افزود: همه برنامهها بر مبنای این بوده که با سند ۲۰۳۰ مقابله شود، ولی متاسفانه شهید رئیسی و شهید امیرعبدالهیان مورد این اتهام قرار میگرفتند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: برخی از اسناد بینالمللی شهید امیرعبدالهیان را منتشر میکردند که در حال اجرای سند ۲۰۳۰ هستند و در همین راستا به مناظره بنده هم اشاره میکردند، در صورتی که آن مناظره در مورد رویکردهای بینالمللی بود که وقتی در عرصه بینالمللی بررسی میکنیم همه به سند ۲۰۳۰ عمل میکنند.
زینب اختری مدیرکل زنان و خانواده وزارت کشور نیز در ادامه این جلسه گفت: گفتمان شهید رئیسی در سه ضلع اصلی خدمت و جهاد، تأکید بر به میدان آوردن مردم برای حل مسئله و ولایتمداری واقعی تبیین شود. ممکن است سایر رئیس جمهورها هم در موضوع اربعین ارادت و فعالیت داشته باشند، اما رئیس جمهور شهید، جریان اربعینها را راهاندازی و جریان مردمیها در اربعین را به حرکت در آورد. ایشان خادم الرضا بودند، گرچه ما خادم الرضا کم نداریم، اما ایشان جریان خادم الرضایی را در ایران راهاندازی کرد.
وی گفت: اعتقاد موجود در ذهن شهید رئیسی در وجود مردم جوشش پیدا کرده است و مردم علم پیدا کردند، ایشان اعتماد واقعی به مردم داشته است.
اختری با تاکید بر استمرار سومین گفتمان اصلی شهید رئیسی یعنی ولایتمداری واقعی، گفت: سیاستهای راکد مانده نظام توسط ایشان گام به گام در حال اجرا شدن بود، نهضت گفتمان شهید رئیسی به صورت سند و سطح توقع و انتظار مردم برای انتخاب اصلح تبیین شود.