به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عباس باصفا مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، در آیین رونمایی از این مرکز گفت: هدف از راهاندازی این مرکز مشاهده برخط تمامی فرایندهای صنعت انتقال فرآورده به تفکیک، از زمان تحویل نفت خام، و ارائه آن به واحدهای تولیدی در پالایشگاهها، وضعیت خطوط لوله انتقال نفت، مخازن ذخیرهسازی و انبارهای نفت و درنهایت وضعیت شبکه توزیع و میزان تحویل سوخت به تفکیکِ انواع فرآورده در مناطق مختلف است.
وی با تأکید بر شفافسازی و جمعآوری تمامی اطلاعات مربوط به صنعت پالایش بهمنظور تحلیل دادهها و برنامهریزی برای نحوه تأمین و توزیع سوخت کشور بهویژه در شرایط سوخترسانیهای ویژه و تنظیم سبد سوخت و تصمیمگیریهای کلان گفت: استفاده از فناوری هوش مصنوعی در تحلیل دادههای این مرکز ظرف مدت یک ماه انجام شد و به نتیجه رسید.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات تأکید کرد: برای همه مراحل این مرکز و سامانه مرتبط با آن مجوزهای لازم از سازمان پدافند غیرعامل دریافت شده است. در گامهای نخست تا سوم راهاندازی سامانه مرتبط با این مرکز، انتقال دادهها، تهیه داشبوردهای مدیریتی برای تمامی واحدها و مراکز زیرمجموعه، همچنین استفاده از هوش مصنوعی برای تحلیل دادهها محقق خواهد شد.
باصفا تصریح کرد: راهاندازی این مرکز گام مهمی بود که در دولت سیزدهم اجرایی شد و نقش مهمی در شفافسازی فرایندهای زنجیره صنعت تولید فرآورده و انتقال و توزیع آن ایفا خواهد کرد.