علی اکبر علیزاده نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درباره اقدامات انجام شده در راستای عدالت مالیاتی در دولت سیزدهم و نتیجه این اقدامات برای افزایش رفاه حال مردم گفت: یکی از اقدامات در راستای ایجاد عدالت در سیستم مالیات ستانی این بود که مالیاتها پلکانی به نسبت درآمدها افزایش پیدا کرد. به عنوان مثال مالیات تا ۲۰ میلیون تومان ۱۰ درصد و از ۲۰ میلیون تومان به بالا ۲۰ درصد و به همین ترتیب هرچه درآمدها بیشتر شود، مالیاتها هم بیشتر اخذ میشود.
نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در این شیوه پردرآمدها مالیات بیشتری پرداخت میکنند، برای اینکه کم درآمدها مالیات کمتری بپردازند، این شیوه در جهت تحقق عدالت مالیاتی عملیاتی شود.
علیزاده برمی توضیح داد: مشکلی که برای افزایش درآمدهای عادلانه مالیاتی در کشور وجود دارد این است که کسانی را داریم که به هر دلیلی بدهی مالیاتی خودشان را حاضر نبودند پرداخت کنند و این امر منجر به تشکیل پرونده و دادگاه و ... میشد، برای حل این مشکل پیشنهادی را دولت به مجلس داد و مجلس هم آن را تصویب کرد.
وی در ادامه در توضیح این تصمیم گفت: برای عملیاتی کردن این مسئله هماهنگی بین سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد هماهنگی ایجاد شد تا دست سازمان امور مالیاتی باز گذاشته شود تا بتواند با کسانی که فرار مالیاتی دارد و حاضر نیستند مالیاتشان را بدهند، بانک مرکزی مستقیماً از حسابهای آن فرد به اندازه بدهیش بردارد و به فرد هم اعلام شود که مالیاتش تسویه شد و دیگر نیاز به این نباشد که حسابهای فرد مسدود شود و دادگاه و ... تشکیل شود تا این مالیات از فرد اخذ شود.
وی خاطرنشان کرد: اقدام مهم بسیار خوب دیگر در دولت سیزدهم بحث مالیات بر عایدی سرمایه بود که ۴ مسئله مهم یعنی ملک، خودرو، ارز و طلا را مشمول مالیات کردند. بر اساس این قانون مقرر شد اگر کسی میخواهد در این حوزه در این چهار حوزه بورس بازی کند باید مالیاتش را هم پرداخت کند. زیرا افراد در این حوزهها درآمدهای باد آوردهای را به دست میآورند و بازار را دچار تزلزل میکردند. هدف از تصویب این قانون این بود که با اخذ مالیات بر عایدی سرمایه این افراد دچار این نوع بورس بازیها نشوند.
علیزاده بیان کرد: با این اقدامات دیگر این افراد تلاش نمیکنند که با سرمایهگذاری در حوزه طلا، ارز، زمین و خودرو کسب درآمد کنند و بازار را به این وسیله به هم بریزند. اقدام دیگری که در راستای عدالت مالیاتی در دولت سیزدهم برای آن تلاش شد بحث اخذ مالیات از خانههای خالی بود که هیچ زیر ساختی برای اجرای آن وجود نداشت.
وی بیان کرد: هزینه ایجاد امنیت، هزینه آموزش، درمان، هزینه آباد کردن شهرها و همگی از محل همین درآمدهای مالیاتی در دولت سیزدهم حاصل شده است. مشکلی که در دولت شهید رئیسی وجود داشت این بود که اطلاع رسانی درباره اینکه این درآمدهای مالیاتی در چه حوزههایی هزینه میشود خیلی ضعیف بود.
علیزاده توضیح داد: اینکه این درآمدهای مالیاتی در چه حوزههایی هزینه میشود خیلی برای مردم آرامبخش است. وقتی مردم بدانند که بیمارستان تخصصی مادر و کودک ایرانشهر از محل درآمدهای مالیاتی ساخته شده است باعث ایجاد اعتماد در مردم برای پرداخت مالیاتها میشود. تمام این هزینه کردها از محل مالیاتهای پرداختی تامین میشود.