به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، درحالی که طبق آمار موجود، بزرگترین قربانیان جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه غزه، زنان و کودکان هستند، نهاد زنان سازمان ملل در گزارش جدید خود به وضعیت فاجعهبار زنان غزه اشاره و اعلام کرد: دستکم ۵۵۷ هزار زن در نوار غزه با ناامنی شدید غذایی مواجهند که همین مسئله پیامدهای وحشتناکی برای آنها دارد.
این نهاد سازمان ملل در گزارشی به این منظور تأکید کرد: وضعیت فاجعهبار ناامنی غذایی در غزه، بسیاری از زنان را مجبور میکند وعدههای غذایی خود را حذف کنند و غذایی را که به دست میآورند، به فرزندانشان بدهند.
در ادامه این گزارش آمده است: در جریان درگیریهای شدید در نوار غزه، بار بزرگی بر دوش زنان قرار دارد، دسترسی آنها به خدمات موردنیازشان بسیار محدود است و سلامت و امنیت غذایی آنها در خطر است. طبق یک نظرسنجی که اخیراً از مردم سراسر نوار غزه انجام شده است، ناامنی غذایی تأثیر بسیار بدی بر زنان غزه گذاشته است.
بر اساس این گزارش، ناامنی غذایی و سوءتغذیه شدید در غزه در حال گسترش است و از هر ۱۰ زنی که در نوار غزه در این نظرسنجی شرکت کردند ۷ نفر گفتند که طی یک ماه گذشته بهشدت با کاهش وزن مواجه بودند و بیش از نیمی از آنها دچار سرگیجههای مکرر شدهاند.
وضعیت فاجعهبار زنان باردار و مادران شیرده در غزه
نهاد زنان سازمان ملل با اشاره به اینکه بیش از ۸۰ درصد مردم غزه برای تأمین نیازهای غذایی خود به کمکهای غذایی که از خارج غزه وارد میشود، وابسته هستند، تأکید کرد: کمکهای غذایی در نوار غزه اصلاً بهشکل عادلانه توزیع نمیشود، در این میان زنان باردار و شیرده بهدلیل عدم دریافت مراقبتهای پزشکی و سوءتغذیه با خطرات بیشتری مواجه هستند.
بر اساس این گزارش، ۷۶ درصد از زنان باردار در نوار غزه از کمخونی شدید رنج میبرند و ۹۹ درصد آنها با چالشهای زیادی در دسترسی به محصولات غذایی و مکملهای ضروری مواجهند که همین مسئله سلامت مادران و کودکان را به خطر میاندازد، همچنین ۹۹ درصد مادران شیرده نمیتوانند شیر کافی به نوزادان خود بدهند که همین مسئله رشد و سلامت نوزادان را به خطر میاندازد.
نهاد مذکور سازمان ملل تصریح کرد: همچنین ۶۹ درصد از زنان غزه برای درست کردن غذا به روشهای آشپزی ناایمن مانند استفاده از مواد زائد متکی هستند که خطرات زیادی برای سلامتی آنها دارد. این زنان در معرض دود و آلایندههای خطرناک قرار میگیرند که منجر به مشکلات تنفسی و سایر مشکلات جسمی میشود.
همچنین کارشناسان سازمان ملل در بیانیهای اعلام کردند که زنان و دختران و کودکان غزه بیش از سایر غیرنظامیان در معرض خطر قرار دارند. نیروهای اسرائیلی بزرگترین کلینیک باروری در نوار غزه را که طبق گزارشها ۳۰۰۰ جنین در آن نگهداری میشد، منهدم کردند. بیش از ۱۸۳ زن روزانه در غزه میان شرایط وحشتناک در حالی که حتی داروی مسکّن هم پیدا نمیشود زایمان میکنند و این در حالی است که صدها نوزاد بهدلیل نبود برق برای راهاندازی دستگاهها جان خود را از دست میدهند.
در ادامه این گزارش تأکید شده است: این شرایط وحشتناک منجر به افزایش سقط جنین میان مادران در نوار غزه تا ۳۰۰ درصد شده است و ۹۵ درصد از زنان باردار و شیرده با سوءتغذیه شدید مواجه هستند.
همچنین گزارش نهادهای بینالمللی نشان میدهد که زنان باردار فلسطینی در سایه بمبارانها و نبود امکان دسترسی به بیمارستان در اغلب موارد مجبورند فرزندان خود را میان آوارها به دنیا بیاورند و بسیاری از آنها جانشان را از دست میدهند، همچنین بهدلیل نبود امکانات در بیمارستانها، در بسیاری از موارد، زنان باردار مجبور به سزارین بدون بیهوشی شدهاند که بسیار وحشتناک است.