آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۵۶۵۲۰

مقاومت مردمی و هویت‌های بومی نقش بسیار مهمی در ایجاد نظم نوین جهانی دارند

خاویر کوزو عضو سابق پارلمان اروپا در این نشست گفت: «عملیات تسلیحاتی ترکیبی که مقاومت فلسطین در ۷ اکتبر انجام داد توافق‌نامه‌های عادی‌سازی ابراهیم را به خاک سپرد» .
رئوف توکلی

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ هفتم تیر ماه، تهران میزبان نشست «نقش هویت های بومی و مقاومت مردمی در ایجاد نظم نوین جهانی» با حضور اندیشمندان ایرانی و بین المللی بود. محورهای این نشست سه ساعته که به همت مرکز مطالعات صبح برگزار گردید، نقش مقاومت های مردمی در تغییر هندسه جهانی، جایگاه شانگهای و بریکس در نظم نظم نوین، اقدامات شهیدان آیت الله رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان در تحقق نظم نوین جهانی والخ تعیین شده بود که هر یک از سخنران به بیان نظرات خودشان پیرامون آن پرداختند.

جمهوری اسلامی ایران یک نهال بود که امروز به یک درخت تنومند تبدیل شده است


علاءالدین بروجردی، نماینده مجلس شورای اسلامی، در همایش نقش هویت‌های بومی و مقاومت مردمی در ایجاد نظم نوین جهانی به سخنرانی پرداخت. وی در این همایش به بررسی تاریخچه و تاثیرات مقاومت اسلامی بر معادلات قدرت در منطقه و جهان پرداخت و نقش جمهوری اسلامی ایران در این تغییرات را مورد تاکید قرار داد.
بروجردی با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری جمهوری اسلامی ایران گفت: "جمهوری اسلامی ایران یک نهال بود که امروز به یک درخت تنومند تبدیل شده است و هیچ قدرتی نمی‌تواند علیه آن اقدام کند. " وی تاکید کرد که این قدرت ناشی از دیدگاه امام خمینی (ره) بود که معتقد بود قدرت خداوند متعال از هر چیزی بالاتر است. این ایده جدید، مبنای شکل‌گیری استراتژی جمهوری اسلامی ایران شد.

شکست معادلات آمریکایی در برابر ایران


وی به توطئه‌ها و حملات متعدد آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: "آمریکا که سیاست رسمی‌اش براندازی جمهوری اسلامی ایران بود، چندین نوبت طراحی کودتا و تحمیل جنگ گسترده ۸ ساله را علیه ما تدارک دید. اما تمامی این تلاش‌ها شکست خوردند، زیرا دیدگاه امام خمینی (ره) دیدگاهی نوین بود که معادلات و موازنه قدرت در منطقه و جهان را تغییر داد. "

مسئله فلسطین و نقش مقاومت


بروجردی با اشاره به تأسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ توسط انگلیس و تحمیل آن به منطقه، به نقش کشور‌های عربی در مقابله با این غده سرطانی پرداخت. وی بیان کرد: "کشور‌های عربی جبهه پایداری تشکیل دادند، اما خروجی این جنگ‌ها چیزی جز عقب‌نشینی و از دست دادن زمین نبود. " در مقابل، امام خمینی (ره) معتقد بود که خون بر شمشیر پیروز است و استراتژی او بر مبنای سلاح نبود، بلکه بر مبنای ایمان مردم بود که با قدرتمندترین کشور‌های دنیا مقابله می‌کردند.

ظهور جبهه مقاومت


بروجردی به تولد حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی به عنوان نماد‌های جبهه مقاومت اشاره کرد و افزود: "این تشکل‌ها نه جنگنده داشتند، نه تانک و نه سلاح سنگین، اما از سال ۲۰۰۶ و جنگ ۳۳ روزه که برای اولین بار اسرائیل شکست رسمی خورد، تا امروز تحولات عظیمی را ایجاد کرده‌اند. " وی تاکید کرد که با وجود کمک‌های تسلیحاتی مداوم آمریکا و هم‌پیمانانش به اسرائیل، جبهه مقاومت توانسته است این رژیم را زمین‌گیر کند.

علاءالدین بروجردی در پایان سخنرانی خود بیان کرد: "دیدگاه امام خمینی (ره) در تکیه بر نیرو‌های مردمی، موازنه قدرت را تغییر داده و امروز شاهد فضای جدیدی در کل منطقه هستیم. " وی تاکید کرد که مقاومت مردمی و هویت‌های بومی نقش مهمی در ایجاد نظم نوین جهانی دارند و جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک الگوی موفق در این زمینه محسوب می‌شود.

 

کد ویدیو

 

حامل پیام محبت آمیز مردم ونزوئلا برای ایران هستم


خولیو چاوز، نماینده پارلمان ونزوئلا، در همایش نقش هویت‌های بومی و مقاومت مردمی در ایجاد نظم نوین جهانی به سخنرانی پرداخت. وی با تقدیر از دعوت برادران ایرانی برای شرکت در این سمینار بین‌المللی، پیام سلام انقلابی، محبت‌آمیز و همبسته‌ای از سوی مردم ونزوئلا به برادران ایرانی ابلاغ کرد.

چالش‌های تاریخی و استعمار ونزوئلا


چاوز با اشاره به چالش‌های تاریخی ونزوئلا و مردم آمریکای لاتین گفت: "بدون شک ونزوئلا و مردم آمریکای لاتین، همانند مردم خاورمیانه، سال‌ها تحت تلاش‌هایی برای استعمار و تصاحب منابع عظیم انرژی، مواد معدنی استراتژیک، تنوع زیستی و هر آنچه که آن‌ها فاقد آن هستند، قرار داشته‌اند. " وی تاکید کرد که این تلاش‌ها همواره با استفاده از نسل‌کشی‌ها، تجاوزات و قتل‌ها صورت گرفته تا مدل اقتصادی‌ای که بازار و سرمایه را بر زندگی انسان‌ها ترجیح می‌دهد، تحمیل شود.

نقش مقاومت و هویت بومی در خنثی ساری توطئه‌ها


وی با بیان اینکه مردم آمریکای لاتین بیش از ۵۰۰ سال است که در مقابل ظلم‌ها مقاومت کرده‌اند، گفت: "ما با ظلم‌هایی که حتی خواسته‌اند تاریخ، مردم بومی و هویت و جهان‌بینی ما را از بین ببرند، مقابله کرده‌ایم. " وی افزود که آمریکای لاتین و خاورمیانه همواره در معرض نزاع هستند و این تقابل به دلیل مقاومت مردمی و هویت بومی است.

چاوز با اشاره به دکترین مونرو و سیاست‌های ایالات متحده آمریکا گفت: "در سال ۱۸۲۳، رئیس‌جمهور جیمز مونرو اعلام کرد که آمریکای لاتین متعلق به ایالات متحده است. اما در همان زمان، سیمون بولیوار، آزادی‌بخش ونزوئلا، نقش ایالات متحده در آمریکای لاتین را پیش‌بینی کرد و نیاز به اتحاد ملت‌های مستقل از تاج و تخت اسپانیا برای مقابله با تهدید ایالات متحده را مطرح کرد. "

تجاوزات آمریکا به آمریکای لاتین


چاوز به تاریخ تجاوزات ایالات متحده به مردم آمریکای لاتین اشاره کرد و گفت: "لیست بلندی از چگونگی حمله آمریکا به کشور‌های آمریکای لاتین، سرنگونی دولت‌های دموکراتیک و تصاحب ثروت‌های عظیم ما وجود دارد. آمریکای لاتین دارای تمامی عناصر جدول تناوبی و بزرگ‌ترین ذخایر انرژی و لیتیوم است. "

نمونه‌های اخیر مقاومت


وی به حملات اخیر به بولیوی و تلاش برای کودتا علیه دولت قانونی رئیس‌جمهور لوئیس آرسه اشاره کرد و گفت: "این تلاش‌ها به دلیل فروپاشی قدرت هژمونیک ایالات متحده و ناامیدی آن‌ها از دسترسی به منابع آمریکای لاتین است. ما شرط گذاشته‌ایم که باید برای منابع ما پرداخت کنند و اجازه نخواهیم داد که منابع ما به سرقت بروند. "

خولیو چاوز در پایان سخنرانی خود تاکید کرد که مردم ونزوئلا و آمریکای لاتین با طی کردن فرایند‌های آزاد و دموکراتیک، راهی جایگزین به مدل نئولیبرالی که ایالات متحده پس از جنگ جهانی دوم می‌خواست به بشریت تحمیل کند، پیدا کرده‌اند. وی تاکید کرد که مقاومت مردمی و هویت‌های بومی نقش مهمی در ایجاد نظم نوین جهانی دارند و این مقاومت همچنان ادامه خواهد داشت.


خواسته آمریکا بردگی کشورهاست

 

خاویر کوزو عضو سابق پارلمان اروپا، گفت: من از دنیای آنچه به عنوان غرب جمعی شناخته می‌شود، از اروپا و اتحادیه اروپا صحبت می‌کنم، اما قطعاً نماینده منافع طبقه سیاسی‌ای نیستم که تصمیم به ترک حاکمیت برای پیروی از دستورات ژئوپلیتیکی ایالات متحده گرفته‌اند. سخنان آنتونی بلینکن بیانگر آنچه است که برای اروپا و همچنین برای جهان می‌خواهند: یک جهان زیر دست که ویژگی‌های فرهنگی مستقل، حاکمیت و استقلال نداشته باشد.

سیاست‌های ایالات متحده و مقاومت جهانی

کوزو ادامه داد: ایالات متحده همیشه از جهانی مبتنی بر قوانین صحبت می‌کند، اما این قوانین، قوانین آن‌هاست، نه قوانین ملت‌های مستقل، نه قوانین مردم و نه قوانین فرهنگی و بیان‌های مختلف در جهان. به همین دلیل است که مبارزه ملت‌ها، فرهنگ‌ها و مردمشان علیه این یکنواختی اهمیت دارد. ما در یک لحظه تکتونیکی از تغییرات بزرگ و شکستن نظم جهانی یک‌جانبه‌ای که زمان کوتاهی دوام آورده، قرار داریم.

نگاهی به تاریخچه مقاومت


عضو سابق پارلمان اروپا ادامه داد: از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی و اعلام نظم جهانی جدید توسط بوش تا ظهور در سال ۲۰۰۶ پس از نشست سازمان ملل متحد و فضای بریکس که تا به امروز گسترش یافته، شاهد یک جهانی‌سازی جدید بوده‌ایم. اما سوابق این نظم جهانی یک‌قطبی را در مقاومت مردمی و انقلاب‌های ملی در آمریکای لاتین که در مقابل قدرت ایالات متحده قرار گرفتند، مشاهده می‌کنیم. همچنین این مقاومت را در آسیا غربی دیده‌ایم، جایی که مردم در مقابل آنچه ایالات متحده آن را خاورمیانه بزرگ جدید می‌نامید و به دنبال تخریب ملت‌های مستقل در این منطقه بود، ایستادگی کردند.

 

کد ویدیو



نمونه‌های بارز مقاومت


باید به مقاومت جمهوری اسلامی ایران و مقاومت مردم عراق در برابر آن تهاجم وحشتناک که تقریباً یک میلیون کشته داشت، اشاره کرد. همچنین مقاومت مردم لبنان که در سال ۲۰۰۶ توانستند به موجودیت صهیونیستی شکست بدهند و البته مقاومت جمهوری عربی سوریه و ارتش عربی سوریه. بیشترین نمود این محور مقاومت در منطقه توسط قهرمانی که نه تنها قهرمان ملی ایران بلکه قهرمان جهانی چندقطبی است، یعنی ژنرال قاسم سلیمانی که به طرز وحشیانه‌ای ترور شد، دیده می‌شود.


تغییرات اخیر و اهمیت جنبش‌های مردمی


عملیات تسلیحاتی ترکیبی که مقاومت فلسطین در ۷ اکتبر انجام داد که توافق‌نامه‌های عادی‌سازی ابراهیم را به خاک سپرد و البته پاسخ مردمی اوکراینی‌های آزاد و فدراسیون روسیه در مقابل پیشروی ناتو به مرزهایشان، نمونه‌هایی از این تغییرات هستند. به همین دلیل، جنبش‌های مردمی نه تنها در اینجا، نه تنها در جنوب جهانی بلکه در اروپا نیز اهمیت دارند. ما شاهد تظاهرات صد‌ها هزار نفر علیه نسل‌کشی‌ای که توسط موجودیت صهیونیستی علیه مردم فلسطین انجام می‌شود، بوده‌ایم.

کوزو ادامه داد: مقاومت مردمی و هویت‌های بومی نقش بسیار مهمی در ایجاد نظم نوین جهانی دارند. این مقاومت‌ها نشان داده‌اند که مردم و فرهنگ‌ها می‌توانند در مقابل فشار‌های خارجی و سیاست‌های استعماری ایستادگی کنند و مسیر تاریخ را تغییر دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار