به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، در چهارمین نشست دبیرخانههای سلامت دستگاههای اجرایی کشور در سال ۱۴۰۳ که با حضور نمایندگان کمیته سلامت وزارتخانهها و سازمانها، رئیس پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر شبکه ملی پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، به میزبانی شرکت مدیریت آب ایران برگزار شد؛ ابوالفضل رئوفی مشاور وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: لحاظ کردن حجم آب مصرفی در بخشهای محیط زیستی و نیز هدررفت منابع آبی از حوزه آبریز تا شبکه توزیع، در حجم آب مصرفی بخش غذا و کشاورزی صحیح نبوده و به استناد مواد قانونی ۲۴ و ۲۶ قانون توزیع عادلانه آب، "تامین آب سالم و باکیفیت مورد نیاز بخش کشاورزی" و نظارت بر آن، از تکالیف ابلاغی دستگاه اجرایی مربوطه است.
وی ادامه داد: مواد ۱۴ و ۱۵ قانون حفاظت از خاک مصوب ۱۳۹۸.۰۳.۲۰، مادههای ۷، ۹ و ۱۹ و تبصرههای مرتبط در آییننامه اجرایی قانون حفاظت از خاک و ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی نیز در رابطه با این مهم تاکید میکند.
مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی در راستای تولید سالم و پایدار محصولات کشاورزی و نیل به خودکفایی محصولات اساسی، ضمن ارائه گزارش مختصر و مصداقی معضلات و چالشهای ورود آبهای نامتعارف به بخش کشاورزی در استانهای تهران، البرز، سیستان و بلوچستان، قزوین، لرستان، گیلان و ...، بر ضرورت ایجاد و تکمیل تصفیهخانههای روستایی و شهری استاندارد، رفع معضلات رهاسازی پسابهای غیراستاندارد تصفیهخانهها و رواناب سطحی و آبهای آلوده در کانالها و اراضی کشاورزی و آب در دسترس بهرهبرداران و همچنین توجه ویژه به حفظ و صیانت بخش کشاورزی و حمایت از تولیدکنندگان تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: به منظور رفع معضلات و چالشهای بینبخشی که به برخی از آنها اشاره شد، لازم است جلسات کارشناسی و تخصصی با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی مرتبط برگزار شود.
رئوفی افزود: به منظور جلوگیری از آلودگیهای محیطی و منابع آب و خاک بخش کشاورزی، باید جانمایی طرحها و پروژههای بخشهای مختلف در برنامههای توسعهای، مطابق برنامه آمایش سرزمین طرحریزی، برنامهریزی و مصوب شود.
محمداسماعیل مطلق رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز در این نشست، ضمن اشاره به تصویب سند ملی امنیت غذایی در هفدهمین جلسه شواری عالی سلامت و تدوین اقدامات دستگاهها با هدف تامین غذا و آب سالم در کشور، از نمایندگان دستگاههای دولتی درخواست کرد که در تمام برنامههای آیندهنگری و راهبردی دستگاهها، «تغییر اقلیم و نقش آن در سلامت» و «سند ملی امنیت غذایی» را مورد توجه قرار دهند.
در ادامه پس از تبیین اهداف نشست، گزارشهای اطلاعات پایه عملکردی حوزه آب و فاضلاب کشور، تغذیهگرایی سدهای تامین کننده آب شرب و راهکارهای بهبود و همچنین مروری بر اجرای سند راهبرد ملی بهبود کیفیت آب شرب و برنامه ایمنی فاضلاب ارائه شد.
همچنین پس از ارائه نظرات، پیشنهادات و راهکارهایی در راستای تحقق سلامت و امنیت غذایی در کشور، اهتمام و همافزایی کلیه دستگاههای اجرایی در اجرای سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه مورد تاکید قرار گرفت.