به گزارش گروه سیاسی خبرگپزاری دانشجو ؛ رهبر معظم انقلاب در اولین دیدار با نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، بر همکاری و تعامل دولت و مجلس شورای اسلامی تاکید کردند. ایشان در این دیدار فرمودند: «توصیه موکد من تعامل سازنده مجلس با دولت جدید است. موفقیت رئیس جمهور و دولت جدید، موفقیت همه ما است.»
پیشرفت کشور در سایه آرامش و دوری از حواشی، دعواها و تشنجهای بیحاصل میسر میشود. در این راستا نمایندگان مجلس و افراد منتسب به دولت جدید باید از هرگونه اظهار نظرهای تفرقهافکنانه و وحدتشکن پرهیز کرده و وظایف خود را به نحو احسن ایفا کنند.
نمایندگی کنید نه حاشیهسازی
اخیرا برخی از نمایندههای تندرو مجلس، اظهار نظراتی کردهاند که این اظهار نظرها نتیجهای جز ایجاد تشنج و تفرقه نداشته است. به عنوان مثال یکی از این نمایندگان در حساب توییتری خود نوشت: «جریان رسانهای تیم آقای پزشکیان، تلاش میکند جهتگیری دولت جدید را با حضور وی در هیئات مذهبی، دستمال اشک و ادبیات تودگانی ایشان تعریف کند، اما حواسمان هست که وقتی محمدجواد ظریف، به عنوان رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم منصوب میشود، جهتگیری اصلی را باید از اینجا دنبال کرد.»
این دست اظهار نظرات توییتری، نتیجهای جز ایجاد اختلاف در عرصه عمومی کشور نخواهد داشت. نمایندگان مجلس باید به جای سعی در تقابل با دولت جدید، تلاش کنند تا با این دولت تعاملی سازنده داشته باشند و حتی نقدهای خود را نه در جهت تقابل سازی بلکه برای رفع ایرادات و اشکالات موجود مطرح کنند.
البته اینگونه مسائل محدود به فضای مجازی نیز نبوده بلکه در صحن علنی مجلس نیز چنین حرفهایی مطرح شده است. به عنوان نمونه، کوچک زاده در صحن علنی مجلس گفت: «آقای رئیس جمهور منتخب شما دعوت به وحدت میکنید و آن را لازمه تحقق همه پیشرفتها و خوشبختیها برای ملت ایران میدانید نمیشود با سمبل اختلاف و سمبل نفاق در کشور یعنی محمد جواد ظریف این مملکت را به وحدت رساند.»
این گونه حاشیهسازیها و ایجاد تقابلها، فرصت تعامل و همکاری بین دولت جدید و مجلس را از بین برده و فضای عمومی کشور را متشنج خواهد کرد. در صورتی که دولت و مجلس باید چرخه پیشرفت کشور را سرعت بخشند و نه آنکه چوب لای چرخ دیگری بگذارند. مجلس باید با دقت بر عملکرد دولت نظارت کند، اما حاشیهسازیها نتیجهای جز عقبماندگی و حل نشدن مسائل کشور نخواهد داشت.
رهبر انقلاب در پیام خود به مناسبت آغاز به کار دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نوشتند: «بیشک، تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و نیز رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در داخل قوّهی مقنّنه، به تحقّق همهی ویژگیهای یک مجلسِ تراز کمک خواهد کرد.»
تفرقه ننداز و حکومت کن!
در دورههای گذشته برخی دولتها در راستای جلوگیری از نقدهایی که به ایشان وارد میشد، حاشیهسازیهایی میکردند تا بتوانند با استفاده از این حاشیهسازی و تفرقهافکنیها، از انتقادات وارده به خود جلوگیری کنند.
دولت جدید اگر بخواهد در راستای پیشرفت کشور عمل کند باید از این حاشیهسازیها پرهیز کند. به خصوص که برخی از افراد منتسب به آن سابقه ایجاد حاشیهسازیهایی را داشتهاند.
به عنوان مثال آذری جهرمی از اعضای نزدیک به آقای پزشکیان در ایام انتخابات در توییتی نوشته بود: «نخواهیم گذاشت ایران به دست طالبان بیفتد.» طالبان خطاب کردن رقیبان انتخاباتی توسط وی واکنشهای کاربران شبکههای اجتماعی را در پی داشت.
این در حالی است که همه چهرهها و جریانات سیاسی باید دقت کنند که ایام رقابتهای انتخاباتی تمام شده است و ادامه این دست اظهار نظرات تنها مانعی برای ایجاد وفاق و انسجام ملی خواهد بود. انسجامی که بیش از هر موقع دیگری لازمه وضعیت سیاسی کشور میباشد. دولت چهاردهم به جای آن که همانند ضرب المثل معروفِ «تفرقه بنداز و حکومت کن» عمل کند، باید برعکس آن عمل کرده و کشور را از معرض تفرقه و اختلاف مصون بدارد.
همه برای اعتلای ایران
بیش از ۵۰ درصد از مردم، در انتخابات ریاست جمهوری اخیر مشارکت نکردند. این مهم حاکی از ناامیدی عدهای از مردم برای تغییر سرنوشت خود به وسیله صندوق رای بود. اگر افراد منتسب به دولت چهاردهم بخواهند اختلافافکنی کنند و مانع از حل مسائل و مشکلات مردم شوند، در آینده نیز ناامیدی بیشتری در جامعه رواج پیدا خواهد کرد که این امر سرنوشت کشور را به خطر خواهد انداخت.
نمایندگان مجلس هم اگرچه باید وظیفه خود را انجام بدهند و نظارت خود را بر دولت اعمال کنند، اما تقابلسازیهای بیهوده و «توییت بازی» فایدهای برای کشور نخواهد داشت. این تقابلسازیها سبب اختلال در حرکت و پیشرفت کشور خواهد شد.
در صورتی که شرایط زندگی مردم هر روز سختتر میشود، دعواهای جناحی و تقابلسازیها مردم را نیز ناراضی و کلافه خواهد کرد؛ بنابراین باید برای اعتلا و پیشرفت کشور دست از بازیهای سیاسی و جناحی برداشت و پیشرفت کشور را در اولویت قرار داد تا بتوان رضایت مردم را به دست آورده و امنیت و منافع ملی را در بالاترین سطح ممکن تامین کرد.