غلامحسین زارعی دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به اهمیت تداوم نهضت ملی مسکن در دولت جدید با توجه به تجاربی که در گذشته وجود دارد گفت: یکی از مهمترین مسائل و چالشهای پیش روی ما چالش تامین مسکن است و هر کس که به عنوان وزیر راه و شهرسازی به مجلس معرفی شود باید به سوابق و توانمندیها و همچنین باورمندیهای او توجه میکنیم.
وی افزود: وزیر راه و شهرسازی که برای گرفتن رای اعتماد به مجلس میآید باید ملتزم به اجرای برنامههای فعلی موجود در کشور یعنی اجرای نهضت ملی مسکن باشد و برنامهای برای ساخت یک میلیون مسکن در سال داشته باشد.
این نماینده مجلس دوازدهم بیان کرد: وزیر راه و شهرسازی که به مجلس معرفی شود باید برنامه هایش را برای تحقق نهضت ملی مسکن و برای گرفتن رای اعتماد به مجلس ارائه دهد و نمایندگان مجلس این مولفههای را از نمایندگان خواهند خواست.
زارعی با بیان اینکه وزیری که از مجلس رای اعتماد بگیرد باید در آینده برای اجرای قانون نهضت ملی مسکن به مجلس پاسخ گو باشد گفت: یکی از مشکلات موجود وجود ۲ میلیون ۸۰۰ واحد مسکونی است که در بافت فرسوده و تاریخی و حاشیه شهرها قرار دارد که بنای ناایمن محسوب میشوند و باید فکری به حال آنها کرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر سالانه یک میلیون مسکن در کشور ساخته نشود ما در عرضه آن با مشکل روبه رو میشویم و در حوزه مسکن شاهد تورم خواهیم بود.
زارعی با تاکید بر اینکه ساخت خانه جدید و نوسازی بافت فرسوده دو الزام جدی پیش روی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی هستند افزود: سالانه حدود ۶۰۰ هزار ازدواج رسمی ثبت میشود که نیاز به مسکن را میرساند، فردی که وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم بشود باید در این حوزهها برنامههایی ویژه داشته باشد و به قوانین مصوب عمل کند.
دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در مجلس با دولت بدون سوگیری سیاسی همکاری میکنیم اما تخصص، تعهد و توانمندی افراد و برنامه محور بودن افراد را سرلوحه کارمان قرار میدهیم و از وزرای دولت چهاردهم میخواهیم و در مرحله بعد هم نظارت تقنینی مجلس را در این حوزه خواهیم خواست.
وی در پایان گفت: فارق از موضوع ساخت مسکن وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی باید در حوزه راه و زیرساختهای مواصلاتی نیز برنامه داشته باشد.