گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ندا زارعی: نفت خام به عنوان یک کالای راهبردی، از ارزش بالایی برخوردار است و بازار جهانی آن باعث شده است که قیمت آن از عوامل مختلفی تاثیر بپذیرد. با توجه به تحولات اخیر در منطقه و وجود درگیریهای نظامی، قیمت نفت خام در چند ماه گذشته نوساناتی را تجربه کرده است.
گزارش چشمانداز کوتاه مدت انرژی به تازگی توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا منتشر شد. این اداره در گزارش خود پیشبینی کرده است که قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا پایان سال به ۸۵ الی ۹۰ دلار در هر بشکه بازگردد. این در حالی است که قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال، برای تحویل در ماه ژوئیه، اکنون نزدیک به ۸۱ دلار برای هر بشکه داد و ستد میشود؛ در صورتی که میانگین قیمت ماهانه هر بشکه نفت خام، ۸۵ دلار است.
البته این پیشبینی افزایش قیمت صرفا مبتنی بر درگیریهای نظامی حال حاضر منطقه غرب آسیا نیست و عوامل دیگری از جمله کندتر شدن رشد اقتصادی اقتصادهای بزرگ جهان موثر است. در روزهای اخیر خبرگزاری رویترز گزارشی منتشر کرد که در آن به این موضوع اشاره کرده و گفته بود: «اگر روند رشد اقتصاد بیشتر از این کند شود، رشد تقاضای نفت احتمالا با کاهش همراه خواهد بود.»
کاهش تقاضای چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت جهان، یکی دیگر از عناصر موثر بر تغییر قیمت نفت خام محسوب میشود. در ادامه گزارش منتشر شده توسط خبرگزاری رویترز، به این موضوع نیز اشاره شده است که آمارهای رسمی روز چهارشنبه نشان داد که در هفت ماهه نخست سال ۲۰۲۴، واردات نفت خام چین در مجموع به ۱۰.۸۹ میلیون بشکه در روز رسید که ۲.۴ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت.
محدودیت تولید و عرضه نفت خام توسط تولیدکنندگان عضو اوپک و کاهش ذخیرهسازی جهانی نفت خام نیز از جمله عوامل دیگری است که بر افزایش قیمت این کالا در آینده تاثیر خواهد گذاشت.
در نتیجه با توجه به نظر تحلیلگران این حوزه و تحت تاثیر عوامل ذکر شده، قیمت هر بشکه نفت خام در ماههای نه چندان دور افزایش خواهد یافت.