به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی ابراهیمی معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره تمهیدات بهداشتی-درمانی پیاده روی اربعین، گفت: خوشبختانه سال به سال اربعین پرشور و با شکوهتر از سالهای گذشته برگزار میشود که در این زمینه باید قبل از مرز بحث بهداشت و درمان در اختیار وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی بوده، اما پس از خروج از مرز به ویژه کشور عراق، همکاران ما هلال احمر به زائران اباعبدالله امداد رسانی و نیروهای مردمی خدمترسانی میکنند.
وی با اشاره به کمیتههای مختلفی ستاد اربعین، ادامه داد: مهمترین کمیته در ستاد اربیعن مربوط به بهداشت و درمان است که در این باره برنامهریزیهای خوبی صورت گرفته است، علاوه بر این کنگرههای مختلفی برای افزایش فضای بهداشت و درمان کمک به بهداشت و درمانی کشور عراق در نظر داریم.
دبیر ستاد اربعین دانشگاه علوم پزشکی تهران تشریح کرد: پیشبینی میشود برای اربعین ۱۴۰۳ در حدود ۵ میلیون از هموطنانمان شرکت کنند و انتظار میرود که تعداد زائران از شه مقدس کربلا به ۱۵ میلیون نفر برسد که در این صورت باید آمادگی بیماریها و مشکلات بهداشتی درمانی مختلف را داشته باشیم.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده که همواره مردم کمک حال و یاور سازمان هلال احمر هستند؛ علیرغم افزایش جمعیت مراسم اربعین، خوشبختانه از حجم این مشکلات کاسته میشود.
گرمازدگی را یکی از مهمترین چالشهای اربعین دانست
ابراهیمی، گرمازدگی را یکی از مهمترین چالشهای اربعین دانست و گفت: متاسفانه امسال با مشکل جدی گرمازدگی و آلودگیهای ویروسهای عفونی مواجه هستیم.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: با توجه به اجتماع عظیم زائران از نقاط مختلف جهان زائران اربعین باید مراقب عفونتهای تنفسی باشند. سالهای قبل به دلیل سرمای هوا با سرماخوردگی افزایش یافته بود، اما در حال حاضر به دلیل گرمای بیسابقه تاحدودی نگرانی بابت سرماخوردگی نداریم.
وی با تاکید بر اینکه جهت جلوگیری از عفونتهای تنفسی حتماً در مکانهای تجمعی ماسک بزنید، افزود: تقاضا داریم شهروندان در فضاهای عمومی مخصوصا فضاهای گرد و خاک حتما از ماسک استفاده نمایند. همچنین از زائران میخواهیم در صورت وجود علائم بیماری همچون سرفه، خارش گلو، تب و لرز و ... اقدامات پیگیرانه انجام داده تا از انتقال بیماری به فرد دیگری جلوگیری کرده باشند.
ابراهیمی ادامه داد: گرمازدگی تا حدودی درمانی ندارد و بهتر است پیشگیری لازم صورت گیرد.
وی بر لزوم انجام واکسیناسیون سرخک دو هفته قبل از سفر اربعین برای کودکان و افراد پرخطر و گروههایی که واکسن تزریق نکرده اند، تاکید کرد و گفت: در این ایام با توجه به گرمای هوا شرایط مناسبی برای سفر کودکان نیست چراکه کودکان زودتر دچار گرمازدگی میشوند و باید مراقبت بیشتری شوند با توجه به این موارد بهتر است سفر خود را به زمان دیگری موکول کند.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: زائران اربعین حسینی به صورت گروهی برنامه ریزی و حرکت کنند. چراکه حفظ سلامت جزو اولویت است. همچنین بهتر است زائران اربعین از پرخوری و در هم خوری و خوردن غذاهای سنگین پرهیز کنند.
راهاندازی ۱۰ بیمارستان صحرایی ویژه مراسم اربعین
دبیر ستاد اربعین دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: همانطوری که سال گذشته همکاری مشترکی مابین دانشگاه علوم پزشکی تهران و بنیاد برکت داشتیم، صورت گرفت موفق شدیم بیمارستان صحرایی که قابلیت امکان عملهای جراحی مورد نیاز، زایمان و ... با امکانات بیهوشی را فراهم سازیم. امسال نیز حدوداً ۱۰ بیمارستان صحرایی در مکانهای مختلف ویژه اربعین ایجاد شده است.
وی مطرح کرد: ۱۶۱ بیمارستان در مرزها و نزدیک مسیر کاروانهای زیارتی به سمت اربعین آماده خدمترسانی هستند. همچنین حدوداً بیش از ۵۰۰ پایگاه امداد و نجات یا به صورت موکبهای درمانی داخل شهر مقدس کربلا و یا نجف حتی سامرا، کاظمین نیز جزو مسیر اربعین حساب شدند، احداث شده و آماده خدماترسانی هستند.
ابراهیمی با بیان اینکه امسال علاوه بر آمبولانسها، موتورلانس نیز اضافه شدند، گفت: احمدالله موکبهای درمانی ایرانی با فاصله بسیار کمی از یکدیگر قرار گرفته اند و هموطنان میتوانند در صورت نیاز از آنها استفاده نمایید، اما اگر احیاناً پیدا نکردند میتوانند از همکاران عراقی استفاده کنند؛ چراکه تجربه سالهای گذشته نشان داده که فضای اشتراکی وجود دارد و مشکلی ایجاد نخواهد شد.
معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه هموطنان برای سفر اربعین چه داروهایی با خود همراه داشته باشند، گفت: اشخاصی دارای بیماری مزمنی اعم از تیروئید، دیابت یا بیماری هموفیلی و ... هستند حتما علاوه بر به همراه داشتن داروهای خود، حداقل در کارت شناسایی خود مشخصات بیماری، گروه خونی را ذکر کنند که اگر احیانا دچار مشکلی شدند که همراهی نداشند، پزشک و کادر بتوانند از اطلاعات کافی برای درمان آن شخص به کار بگیرند.
وی یادآوری شد که هموطنان میتواند داروهایی مثل سرماخوردگی، استامینوفن و... و پمادهای سوختی به همراه داشته باشند البته در صورت نیاز میتوانند از موکبهای درمانی تهیه کنند.