به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سردار عبدالرضا عابد روز سهشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در رابطه با استفاده از میادین مشترک گفت: میادین نفتی میادین مشترکی است که برای توسعه آنها در دولت سیزدهم تلاش کردیم. در سفری استانی به شهید آیت الله رئیسی گفتم که امروز در کشور حلقه مفقودهای داریم که این حلقه مفقوده در کشور با این که همه دولتها آمدند و رفتند ماند. ما میادین مشترکی داریم که در مصاحبهها و گفتگوها از آن صحبت میشود. با وجود این که در دریا و در خشکی میادین مشترک داریم، اما عزم و اراده جدی برای در استفاده از این میادین مشترک را ندیدم. به شهید رئیسی گفتم در این باره برنامه ویژهای گذاشته شود و از مسئولین مربوطه خواسته شود و اولویت بندی کنید.
وی افزود: ما چه در بخش میعانات گازی و چه در بخش نفت با کشورهای به جز بحرین با عراق، کویت، عربستان، قطر، امارات تا عمان و از طرف شمال هم با ترکمنستان، آذربایجان میادین مشترک داریم که البته آیت الله رئیسی قولی دادند و جلساتی هم گذاشته شد و قرارگاه هم در این زمینه پیش قدم شد که ما میتوانیم این کار را انجام دهیم.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) اظهار کرد: در مرحله اول با عراق میتوانیم کار گروهی تعریف کنیم که میادین مشترکی که با آنها داریم حد و حدود و مرزها مشخص شود که چه مقدار مربوط به ما است و چقدر مربوط به آنها میشود. البته این کارگروه تشکیل شد. این کار گروه از طرف مقابل خیلی فعال بودند، اما از طرف ما ضعیف بود در حالی که ما در این زمینه ذی نفع بودیم باید با جدیت این کار را دنبال میکردیم که البته اتفاقاتی افتاد، اما مطلوب نبود یعنی بهتر از این میتوانستیم نتیجه بگیریم.
عابد تاکید کرد: در بخش میادین مشترک دریایی هم به همین شکل در خشکی است یعنی مخازنی را که ما شناسایی کردیم به خصوصا در رابطه با میدان مشترک آرش با کویت، که در رابطه با این میدان یک اصلاح است که واقعا از نان شب واجبتر است. چندین سال است که میدان آرش مشترک است هم آنها منافع دارند و هم ما منافع داریم چرا ما باید از منافع مان کوتاه بیاییم، چرا ما منافع مان را پیگیری نکنیم. باید اولویت و بها بیشتر به آنها داده شود.
وی با بیان اینکه ما باید به جهت دیپلماسی و هم به جهت پیگیری فعال باشیم، اظهار کرد: باید وزارت امورخارجه و مسئولان دیگرمان و آنهایی که مرتبط در این زمینه مسئول هستند باید مطالبه کنند و پیگیری کنند و تا زمانی که این اتفاق نیفتند همین روال وجود دارد. موضوع میدان اسفندیار، میدان فرزاد آنها هم به همین شکل است. صحبتی شد و توافقی صورت گرفت ولی منتظریم که دستور و مجوز بدهند که ما آنجا کار را شروع کردیم، البته در آنجا دکل داریم و آماده برای استقرار آن هستیم که بتوانیم کار را شروع کنیم و عملیات حفاری انجام شود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) گفت:، اما از این فرصت کویتیها استفاده کرده اند و آنها با عربستان شرکت مشترکی را به نام الخلیل تاسیس کردند و در حال کار هستند که بعضیها میگفتند که کار نمیکنند که گفتم شواهد نشان میدهد، آنها در حال کار هستند به نام آنها این شرکت تاسیس شده است و فراخوان مناقصه هم داده اند.
سردار عابد تاکید کرد: ما الان نزدیک آنها نیستیم، ما در این طرف ساحل هستیم، اما بالاخره کشور همسایه است و آنها هم به دنبال منافع خودشان است. ما باید حضور داشته باشیم و منتظر نباشیم که ببینیم چه میشود و استفاده از میادین مشترک حق مسلم مردم است. وقتی وزارتخانه عریض و طویل درست کرده ایم باید به موقع عمل کند. این که قرارگاه هم سعی میکند که فراتر از قانون عمل نکند، اما دنبال میکنیم و آماده هستیم که این کار انجام دهیم.