به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا ۹ مهرماه، برای کالاهای اساسی و دارو ۷ میلیارد و ۴۷۳ میلیون دلار، برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۸ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار، برای خدمات ۸۳۰ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات ۷ میلیارد و ۵۶۰ میلیون دلار تأمین ارز صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش، بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی ۵ میلیارد و ۸۵۲ میلیون دلار و برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۱ میلیارد و ۶۲۱ میلیون دلار ارز تأمین کرده است. شایان ذکر است بانک مرکزی در مجموع ۷ میلیارد و ۴۷۳ میلیون دلار برای کالاهای اساسی و کشاورزی و دارو و تجهیزات پزشکی را با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان و با هدف حمایت از مصرفکنندگان و دسترسی اقشار جامعه به کالاهای ضروری با قیمت ارزانتر تأمین کرده است.
این گزارش حاکی از آن است که در این بازه زمانی برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۱۸ میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات مبلغ ۷ میلیارد و ۵۶۰ میلیون دلار و در مجموع ۲۵ میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار تأمین ارز صنایع صورت گرفته است.
طبق این گزارش، تأمین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۲ میلیارد و ۵۷۳ میلیون دلار، «صنایع معدنی» یک میلیارد و ۹۲۳ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل یک میلیارد و ۷۲۲ میلیون دلار، «صنایع و تجهیزات برق و الکترونیک» معادل دو میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار، «صنایع شیمیایی و پلیمری» یک میلیارد و ۸۵۲ میلیون دلار، «منسوجات و پوشاک» معادل ۹۰۶ میلیون دلار صورت گرفته است.
این گروههای صنایع همچنین به ترتیب یک میلیارد و ۷۹۳ میلیون دلار، یک میلیارد و ۴۸۷ میلیون دلار، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار، ۲۶۵ میلیون دلار، ۶۲۵ میلیون دلار، ۵۰ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز ۹ مهر ماه سال جاری دریافت کرده اند.
همچنین تا تاریخ ۹ مهر ماه، سایر صنایع ۷ میلیارد و ۷۰ میلیون دلار ارز نیمایی و یک میلیارد و ۹۶۰ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات دریافت کرده اند.