آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۷۷۹۷۲
نویسنده کتاب «الی بیت المقدس» درگفت‌وگو با دانشجو:

کاروان «الی بیت المقدس» میزبان افراد متفاوتی از بودایی‌ها تا مسلمان شیعه بود+فیلم

سید محمدمهدی پوریزدان‌پرست با اشاره به اینکه در کاروان الی بیت المقدس از بت پرست هندی تا مسلمان شیعه و سنی حضور داشتند، بیان کرد که آن‌ها فلسطین را یک مسئله انسانی می‌دانستند.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، امروز دوشنبه ۹ مهرماه، آیین رونمایی از کتاب «الی بیت المقدس» با حضور ناصر فیض، محسن مؤمنی شریف و نویسنده کتاب؛ سید محمدمهدی پوریزدان‌پرست در خانه کتاب و ادبیات برگزار شد.

 

 

 

کد ویدیو

در حاشیه این مراسم، سید محمدمهدی پوریزدان‌پرست در گفتگو با دانشجو اظهار داشت: روند شکل‌گیری این کتاب بعد از کاروان و در ۳ سال اخیر صورت گرفت و از سوی دفتر راه به من پیشنهاد شد؛ اگرچه من به دلیل علاقه‌ای که به ثبت تاریخ شفاهی داشتم، کل مسیر سفر را هم به صورت تصویری و هم صوتی، ضبط کرده بودم. با پیشنهاد دوستان و به اتمام رسیدن کتاب، این اثر چندین بار بازنویسی شد تا در نهایت به چاپ رسید.

وی افزود: «کاروان الی بیت‌المقدس» تحربه‌ای متفاوت برای من بود؛ نه تنها برای من، بلکه برای سایر اعضای تشکل‌های آسیایی حامی فلسطین. اتحادیه‌ای به نام «آسیایی‌های حامی فلسطین» تشکیل شده و متشکل از NGO‌های حافظ صلحی است که در سراسر منطقه آسیا حضور دارند؛ از مالزی، اندونز و ژاپن گرفته تا ایران.

این نویسنده ادامه داد: «الی بیت‌المقدس» سومین کاروان بزرگی بود که به سمت فلسطین رفت. اولین کاروان، کشتی مرمره ترکیه بود که اسرائیل با آن مقابله کرد. سال بعد از آن، رهبری فرمودند که این تجربه باید به اشکال مختلفی تکرار شود.

پوریزدان‌پرست اشاره کرد: ما تا پیش از این صرفا تعدادی دانشجو بودیم که وقتی رویدادی حادث می‌شد، برای کمک اعلام آمادگی می‌کردیم، اما نمی‌توانستیم کاری انجام دهیم. بعد از این صحبت رهبری، قالب NGO انتخاب شده و برقراری ارتباط با سایر NGO‌های حاضر در منطقه آغاز شد.

وی تصریح کرد: اولین کاروانی که ایرانی‌ها در آن سهیم بودند، کاروان آسیایی «شکست حصر غزه» بود که در سال ۱۳۸۹ رفته و حصر غزه را می‌شکند. اسرائیل به دلیل فشاری که از برخورد با کاروان‌های قبلی متحمل شده بود، ترجیح داد که در برابر این کاروان مقاومت نکند.

این نویسنده بیان داشت کاروان «الی بیت‌المقدس» که در این کتاب روایت شده است، داستان کاروان بعدی است که به ابتکار آقای فیروزی –از اهالی هند و کاندید جایزه صلح نوبل که بخاطر حمایت از فلسطین، این جایزه را از دست می‌دهند- شکل گرفت.

پوریزدان‌پرست گفت: در این کاروان از بت پرست هندی تا مسلمان شیعه و سنی حضور داشتند. وقتی من از آن‌ها علت را جویا می‌شدم، می‌گفتند قضیه فلسطین تنها مربوط به مسلمانان نیست؛ بلکه موضوعی انسانی است.

نویسنده کتاب «الی بیت المقدس» خاطرنشان کرد: در آن زمان حماس به دلیل شکل‌گیری این کاروان اعلام کرد فصل جدیدی در حرکت فلسطین آغاز شد. این کاروان‌ها، حرکت‌های مردمی بودند؛ شاید دولت‌ها حمایت‌هایی را انجام می‌دادند، اما عوامل اصلی، مردم بودند.

وی در پایان اظهار داشت: درست روزی که حرکت کاروان به پایان رسیده بود و ما در حال برگشتن از سوریه بودیم، اولین بمب در دمشق منفجر شد و داعش نیز ظهور کرد. اگر داعش نبود، چه بسا تا کنون حرکت‌های مردمی حساب اسرائیل را رسیده بود.

کاروان «الی بیت المقدس» میزبان افراد متفاوتی از بودیایی تا مسلمان شیعه بود+فیلم

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار