به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عبدالعظیم بهفر با اشاره به سختگیریهای سازمانهای نظارتی و بهداشتی در خصوص سلامت و ایمنی فرآوردههای غذایی و آشامیدنی اظهار داشت: محمولههای غذایی که بازگشت داده میشوند، عمدتاً به دلیل مشکلاتی مانند آلودگیهای میکروبی، استفاده از مواد افزودنی غیرمجاز، باقیمانده سموم شیمیایی و عدم رعایت شرایط نگهداری هستند.
وی افزود: آلودگیهای میکروبی از جمله حضور باکتریها، ویروسها و قارچها مانند سالمونلا و اشریشیاکلی، یکی از دلایل اصلی بازگشت محصولات است که میتواند خطرات جدی برای سلامت مصرفکنندگان ایجاد کند. همچنین، استفاده از مواد نگهدارنده یا افزودنیهای غیرمجاز و یا بیش از حد مجاز، موجب مشکلات زیادی در سلامت فرآوردهها میشود.
بهفر همچنین به مسائل دیگری همچون مواد آلرژن بدون برچسب، عدم رعایت تاریخ انقضا و آلودگیهای فیزیکی مانند وجود اجسام خارجی اشاره کرد و گفت: عدم ارائه اطلاعات کامل و صحیح روی بستهبندی یا استفاده از مواد خام غیر استاندارد نیز از جمله عواملی است که میتواند منجر به بازگشت محمولهها و حتی جریمهها و توقف تولید شود.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی در پایان تأکید کرد: سازمان غذا و دارو به شدت با موارد تخلف برخورد خواهد کرد و تولیدکنندگان موظفند معیارهای بهداشتی و استانداردهای لازم را در تمام مراحل تولید و بستهبندی رعایت کنند تا سلامت عمومی حفظ شود. برای پیشگیری از این چالشها، سازمان غذا و دارو در مورد فراوردههای برگشتی ضوابط سختگیرانه مانند ضوابط وارداتی فرآوردههای غذایی و آشامیدنی اعمال میکند تا از سلامت و ایمنی محصولات اطمینان حاصل شود و موارد تخلف به شدت پیگیری و برخورد خواهد شد.