به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از سازمان غذا و دارو، بهادر صیدمحمدیان روز چهارشنبه با اشاره به روند بررسی فواید درمانی نمک و نظارتهای این سازمان بر کیفیت و ایمنی نمکهای خوراکی افزود: نمک به عنوان یکی از مهمترین مواد معدنی طبیعی، در درمان مشکلات تنفسی، پوستی و بهبود گوارش نقش بسزایی دارد و مصرف مناسب آن میتواند به حفظ سلامتی کمک کند.
وی اظهارداشت: نمک یکی از مهمترین مواد معدنی طبیعی است که در طب سنتی و حوزه داروهای طبیعی جایگاه ویژهای دارد، این ماده به دلیل ترکیبات معدنی خاص، دارای فواید و کاربردهای مختلف در درمان بیماریها و حفظ سلامتی است.
وی به برخی از کاربردهای دارویی و درمانی نمک اشاره کرد و گفت: نمک دارای خاصیت ضدباکتریایی و ضدالتهابی است و میتواند به بهبود مشکلات تنفسی مانند سرماخوردگی، آسم و سینوزیت کمک کند، استفاده از بخور آب نمک یا اتاقهای نمک در این زمینه بسیار مؤثر است.
وی افزود: نمک دریا به دلیل داشتن مواد معدنی مانند منیزیم، پتاسیم و کلسیم برای پوست مفید است، استفاده از نمک دریا به صورت ماسک یا اضافه کردن آن به وان حمام میتواند در کاهش التهابات پوستی و خشکی پوست مؤثر باشد.
صیدمحمدیان همچنین به تأثیر نمک در بهبود سلامت دهان و دندان اشاره کرد و بیان کرد: شستشوی دهان با آب نمک به کاهش باکتریهای دهانی و التیام زخمهای دهان کمک میکند و میتواند التهاب لثه را کاهش دهد.
معاون فنی اداره کل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی، مکمل و شیرخشک تأکید کرد: اگر چه نمک فواید زیادی دارد، باید به میزان مصرف آن توجه شود، مصرف بیش از حد نمک میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند فشار خون بالا شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو برای اطمینان از ایمنی و کیفیت نمکهای موجود در بازار، ضوابط خاصی را وضع کرده است گفت: سازمان غذا و دارو تولیدکنندگان را موظف به افزودن ید به نمکهای خوراکی کرده است تا از بروز بیماریهایی مانند گواتر جلوگیری شود، همچنین نمکهای خوراکی باید تحت نظارت سازمان غذا و دارو از نظر سلامت باکیفیت باشند تا از استفاده از مواد مضر و آلایندههای شیمیایی در تولید آن جلوگیری شود.
صیدمحمدیان تأکید کرد: استفاده بهینه و متعادل از نمک میتواند به عنوان یک درمان طبیعی در بهبود سلامت عمومی افراد مؤثر باشد.