به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا)، فرشید رضایی در حاشیه بازدید از نمایشگاه دائمی ساترا راجع به این نمایشگاه گفت: بازدید از ساترا برای بنده بسیار آموزنده بود و شاید بتوان گفت برای ارتقای سواد رسانهای مسئولان مختلف کشور نیازمند آشنایی ایشان با نهاد تنظیمگر رسانههای فراگیر و اطلاع از فرایندهای تنظیمگری ساترا هستیم.
وی درخصوص ویژگیهای نمایشگاه دائمی ساترا گفت: این نمایشگاه دستاوردهای ساترا را در ابعاد هشتگانه تنظیمگری نمایش میدهد و به حجم وسیعی از فعالیتها و میدان فعالیت و ظرفیتهای مختلف ساترا اشاره میکند.
رضایی خاطرنشان کرد: قبل از بازدید از نمایشگاه این سوال برای وزارت بهداشت مطرح بود که چرا در برخی از فیلمها و سریالهای شبکههای نمایش خانگی کشور شاهد استعمال و به نوعی ترویج دخانیات هستیم، در بازدید از نمایشگاه متوجه شدیم که ساترا برای اعمال نظر وزارت بهداشت با مشکل خلأ قانونی روبهرو است و لازم است تا مجلس و قوه قضاییه به نیازهای این نهاد تنظیمگر برای اعمال حکمرانی توجه بیشتری داشته باشند.
رضایی افزود: ساترا ظرفیتهای خوبی دارد و باید در کنار آنها از سایر بخشهای قانونگذار و در واقع قضایی کشور استفاده شود تا بتوان از تولید یا انتشار و میزان آسیبی که به فرهنگ سلامت در خانواده و جامعه زده میشود کم کنیم. به هر حال برای همکارانم در ساترا آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم براساس صحبتهایی که داشتیم بتوانیم تفاهمنامههای خوبی را در راستای ارتقای سواد رسانهای مردم و افزایش سواد فضای مجازی و ایمن کردن این فضا به سمت خانواده سالمتر و فرهنگ سلامت و ترویج سبک زندگی سالم برداریم.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره زمینههای همکاری مشترک بین وزارت بهداشت و ساترا عنوان کرد: بخش مشترکی که برای جلوگیری از انتشار محتوای آسیبزننده میتوانیم با ساترا داشته باشیم این است که ساترا نه تنها یک سازمان تنظیمگر و قانونگذار است بلکه در کارگروه فرهنگ سلامت هم عضو است و میشود از ظرفیت کارگروه برای این موضوع استفاده کرد. در کارگروه فرهنگ سلامت سازمانهای مختلفی که بهنوعی در شکلگیری فرهنگ یا شناسایی آسیبهای فرهنگی نقش دارند عضو هستند و ساترا میتواند در کارگروه فرهنگ بهعنوان یک عضو فعال دادههای خود و کارهای مختلفی که انجام داده و ما در این نمایشگاه آنهارا دیدیم ارائه و سایر سازمانها را نیز در مسیر شناسایی آسیبها و ریشه یابی آنها کمک کند.
وی ادامه داد: دربخش فعالیتهایی که میتوان در حوزه سواد رسانه انجام داد، وزارت بهداشت مخاطبهای مختلفی در حوزه کودکان، دانشجویان، شهروندانی که در شهر و روستا تحت پوشش خدمات نظام سلامتاند، دارد لذا ساترا میتواند با حمایت از تولیدات رسانهای سکوها در حیطه سواد فضای مجازی و سواد رسانهای، تولیدات سکوها را در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد که ترویج رفتارهای سالم در خانواده و جامعه را انجام دهد. علاوه بر این ما میتوانیم بر این اساس تفاهمنامههای مختلفی را داشته باشیم و کارهای مختلفی را در تولید محتواهای جدیدتر براساس مطالعات آموزشی که در جامعه انجام میشود، با یکدیگر داشته باشیم.
رضایی یادآور شد: در این بازدید درخصوص شش محور همکاری صحبت شد. یکی از موضوعات مهمی که مطرح شد نظام رتبهبندی ساتراست که پیشنهاد شد بخشی از این نظام رتبهبندی را وزارت بهداشت برعهده بگیرد و بعد از مطالعه سازکار این رتبهبندیها و معیارهایی که دارد نحوه داوری و معرفی داور از سمت وزارت بهداشت انجام شود تا تولیدات صوتی و تصویری براساس معیارهای دقیقتری در حیطه فرهنگ سلامت داوری شوند که بسیار پیشنهاد خوبی بود.
وی خاطرنشان کرد: در مورد زوایای همکاری محتوایی نیز صحبت شد تا همکاریهایی با ساترا در حوزه قانون و جرمانگاری، روشنترشدن مصداقهای جرم و نوع برخورد با محتوای آسیبزننده، داشته باشیم. یکی دیگر از موضوعات مطرح شده، بحث استانداردسازی فناوریهای رسانهای بود. بحث سکوهای اختصاصی وزارت بهداشت نیز مطرح شد که البته دشواریهایی دارد که وزارت بهداشت مستقیما وارد سکوی اختصاصی شود، اما پیشنهاد حضور در تلوبیون عملیتر خواهد بود.
رضایی در پایان گفت: موضوع آییننامه رسانهای مشترک با ساترا نیز مطرح شد و در آن به مواد غذایی مضر و دخانیات که گاهی اوقات در شبکه نمایش خانگی تبلیغ میشوند و نحوه برخورد با آنها اشاره شد. موضوع دیگر این بود که ما میتوانیم در جشنواره «رصتا» بخشی را بهعنوان فیلمهای سلامتمحور و فیلمهای سالم داوری کنیم و با جشنواره همکاری داشته باشیم.