به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سید مرتضی بختیاری روز دوشنبه در همایش یاوران اشتغال که در کمیته امداد برگزار شد، افزود: سال گذشته ۳۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای پرداخت وام قرض الحسنه اشتغال در بودجه در نظر گرفته شده بود که ۷۰ درصد آن با وجود اولویت وامهای ازدواج و فرزندآوری، در استانها جذب شد.
وی با تاکید بر اینکه برنامههای مهارتآموزی با هدف خودکفایی مددجویان باید در اولویت این نهاد قرار گیرد، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی از کمیته امداد خواستهاند توانمندسازی و ایجاد درآمد با ثبات برای نیازمندان با رعایت حرمت و تکریم در صدر برنامههای امداد قرار گیرد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: درآمد با ثبات با اشتغال پایدار محقق میشود و در این راستا اشتغال پایدار باید مهارتآموزی به دست آید.
بختیاری با یادآوری اینکه سال گذشته مهارتآموزی مددجویان در راس برنامههای کمیته امداد قرار گرفت و ۱۰۰ هزار مددجو از این طریق خودکفا شدند، ادامه داد: سه شاخص برای خودکفایی مددجویان در نظر گرفته میشود که شامل گذشت ۱۸ ماه از دریافت تسهیلات، تغییر دهک درآمدی مددجو و افزایش درآمد ماهانه او به بیش از رقم اعلامی شورای عالی کار است.
وی با اشاره به برگزاری جشن خودکفایی ۱۰۰ هزار مددجو در سال گذشته، اضافه کرد: امسال نیز از رئیس جمهور قول گرفتیم در جشن ملی خودکفایی مددجویان که اسفندماه برگزار و ۱۱۰ هزار نفر از تحت پوشش امداد خارج میشوند، شرکت کند.
بختیاری تعداد خانوارهای تحت اشتغال کمیته امداد را یک میلیون و ۴۲۵ هزار و ۱۰۴ خانواده اعلام کرد که از این تعداد ۶۱۴ هزار و ۱۸۴ خانوار را زنان سرپرست خانواده تشکیل میدهند.
به گفته رئیس کمیته امداد، ۹۴۸ هزار و ۶۷۳ نفر از خانوارهای تحت پوشش برنامه اشتغال را خانوادههای روستایی تشکیل میدهند.
وی با یادآوری اینکه ۵۳۱ هزار و ۴۳۰ نفر از مددجویان بین ۱۸ تا ۴۰ سال قرار دارد و مستعد اشتغال هستند، افزود: در صورت پرداخت ۱۵۰ میلیون تومان به طور متوسط به عنوان تسهیلات اشتغال، در مجموع میتوان ۲۰۰ هزار شغل ایجاد کرد.
بختیاری ادامه داد: در صورتی که زمینه اشتغال همه مددجویان تحت پوشش را فراهم کنیم، سالانه بیش از ۲۴ هزار میلیارد تومان صرفه جویی برای بیتالمال به همراه خواهد داشت.