به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف در جلسه رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» اظهار داشت: اگر توییتر و ابزار رسانههای جمعی نبود کسی از جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزه خبر دار نمیشد. توییتر برای انتقال پیامهای کوتاه طراحی شده و فضایی برای انتقال نگاهها و دیدگاههاست، نه برای گفتوگوی عمیق. اجازه بدهید بهعنوان یک کنشگر و قربانی مهرورزی در توییتر بگویم که این فضا جای گفتگو و شنیدن نیست.
معاون راهبردی رئیس جمهور افزود: وقتی پهپاد آمریکایی را زدیم توییت من مانع جنگ شد. خاطرتان هست زمانی که پهپاد آمریکایی را در آبهای سرزمینی ایران در خلیج فارس سرنگون کردیم؟ آمریکاییها ادعا داشتند این پهپاد در آبهای بینالمللی سرنگون شده. وقتی این خبر را شنیدم، فوراً با آقای عراقچی، وزیر کنونی امور خارجه، تماس گرفتم و گفتم باید به این ادعا پاسخی بدهیم.
ظریف در ادامه خاطرنشان کرد: آقای عراقچی با ستاد کل تماس گرفت و تأیید کردند که پهپاد در آبهای ایران سرنگون شده است. نقشهای که از موقعیت پهپاد داشتیم، شبیه نقاشی بچهها بود، اما من همان را در توییتر منتشر کردم. این نقشه بچگانه بهقدری پمپئو را عصبانی کرد که گفت ظریف در توییتر نقاشی بچهگانه میکشد. اما همین نقاشی ساده توانست از بهانهای برای جنگ جلوگیری کند.
معاون راهبردی رئیس جمهور در ادامه صحبت های خود در واکنش به پیام نتانیاهو به ایرانیان تاکید کرد: پیامی برای یهودیان عالم منتشر خواهم کرد.
وی افزود: در دنیای امروز مخاطب انتخاب کردنی نیست. مخاطب شناسی در فضای ارتباط جهانی و توئیتر عوض شده است مخاطب حتی با انتخاب زبان انتخاب نمیشود
ظریف با بیان اینکه سازمانهای بینالمللی برای عدالت ساخته نشدهاند تصریح کرد: همانطور که در ساندویچفروشی نباید کباب بخواهید، همیشه به دانشجوهایم میگویم که سازمانهای بینالمللی ابزار مشروعیت جمعی هستند، نه ابزار امنیت یا عدالت جمعی. اگر انتظار عدالت از این سازمانها دارید، مثل این است که به ساندویچفروشی بروید و کباب بخواهید. نه کباب گیرتان میآید و نه چیزی که آنجا عرضه میشود به درد شما میخورد.
معاون راهبردی رئیس جمهور همچنین یادآور شد: با توییتر و ضربالمثلهای نصفهنیمه، جلوی بازی کری را گرفتیم! در مذاکرات هستهای، وقتی دیدیم همکاران آقای کری در حال آمادهسازی کنفرانس مطبوعاتی هستند، حدس زدیم که میخواهد موضوع اختلافی را گردن ما بیندازد. تصمیم گرفتیم از توییتر استفاده کنیم. به توصیه دوستی، ضربالمثلی نصفهنیمه درباره “اسب در وسط رودخانه عوض نمیکنند” را مطرح کردیم. توییتر به ما امکان داد با یک حرکت کوچک، جلوی بازی رسانهای گسترده طرف مقابل را بگیریم؛ ابزاری که در گذشته نداشتیم!
وی در ادامه با بیان اینکه دولتها همگی سر و ته یک کرباساند و صدای ما را نمیخواهند بشنوند، گفت: دولتها همگی در حاکمیت خود خسیساند. خیال نکنید فقط دولتهای جهان جنوب یا جهان غرب درباره حضور جامعه مدنی انحصارطلباند؛ دولتها هر جا که باشند، بسته به موضوع، دوست ندارند صدای مردم و کنشگران مستقل شنیده شود.
ظریف افزود: در موضوعاتی مثل حقوق بشر یا حقوق زنان، دولتهای غربی از حضور NGOها استقبال میکنند، چون موضعشان تقویت میشود، اما وقتی بحث توسعه اجتماعی یا خلع سلاح مطرح است، نمیخواهند این گروهها حضور داشته باشند. واقعیت این است که دولتها همگی در حاکمیت خود خسیساند و نمیخواهند قدرت و کنترل خود را به اشتراک بگذارند.