به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، قیمت نفت برنت دریای شمال با ۳۵ سنت معادل ۰.۳۷ درصد کاهش به ۷۴ دلار و ۸۲ سنت در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۳۶ سنت معادل ۰.۵۱ درصد کاهش یافت و با قیمت ۷۰ دلار و ۸۸ سنت عرضه شد.
نفت سبد اوپک در آخرین قیمتگذاری ۲۷ سنت معادل ۰.۳۷ درصد افزایش یافت و به ۷۳ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید. نفت خام ایران در سبد اوپک نیز به ۷۲ دلار در هر بشکه رسید. نفت سبک عربستان در سبد اوپک با یک دلار و ۱۵ سنت معادل ۱.۵۶درصد افزایش با قیمت ۷۴ دلار و ۹۴ سنت مبادله شد.
استفاده روسیه از تسهیلات جنگی پیشرفته در حمله به اوکراین، پس از اینکه این کشور از موشکهای آمریکایی و انگلیسی در حمله به روسیه استفاده کرد، قیمت نفت را به بالاترین میزان از نوامبر امسال رساند. تشدید درگیریها میان دو کشور روسیه و اکراین از جمله عواملی است بازار نفت را با تلاطم مواجه کرده و قیمتها تابع اتفاقاتی هستند که در ادامه این جنگ رخ خواهد داد.
علاوه بر این، ایران پس از تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی علیه فعالیت صلحآمیز هستهای، دستور اقداماتی مانند فعال کردن انواع سانتریفیوژهای جدید پیشرفته مورد استفاده در غنی سازی اورانیوم را صادر کرد.
کارشناسان اعتقاد دارند که این اقدام بهانهای برای اعمال تحریمهای نفتی علیه ایران خواهد شد و ترامپ رویکرد دوره ریاستجمهوری پیشین خود را ادامه میدهد.
عامل دیگری که بازار را تحتتأثیر قرار داد، افزایش تقاضا در چین و هند است که جز بزرگترین مصرفکنندههای نفت به شمار میروند.
کاهش قیمت نفت در هفتههای اخیر، باعث افزایش ذخیرهسازی در چین شد. از طرف دیگر، پالایشگاههای هندی فرآوری نفت خام را با ۳ درصد افزایش در سال به ۵.۰۴ میلیون بشکه در روز در ماه اکتبر افزایش دادند.