آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۰۱۲۴۶
در نشست مشترک اتاق بازرگانی روسیه و اتاق تعاون تهران مطرح شد؛

رشد ۴۸ درصدی تجارت دو کشور در سه ماه ابتدایی ۲۰۲۴/ ظرفیت‌ بیش از این است

فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایران و روسیه بر این باورند که امکان افزایش و توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری بین دو کشور وجود دارد.

1

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نخستین جلسه مشترک اتاق تعاون استان تهران و اتاق بازرگانی و صنایع فدراسیون روسیه با حضور ولادیمیر عابدینوف، نماینده ریاست اتاق بازرگانی روسیه، علی رضادوست، رئیس اتاق تعاون تهران، محمدحسین کرامت وعبدالله بهرامی عضو هیات رئیسه اتاق تعاون ایران و وحید حسن‌زاده، دبیر اتاق تعاون استان تهران و جمعی از بازرگانان و تجار روسیه و ایران برگزار شد.  

در این نشست ابتدا ولادیمیر عابدینوف، نماینده ریاست اتاق بازرگانی روسیه به عنوان مهمان به تشریح ظرفیت‌های اقتصادی روسیه و تمایل این کشور برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی با کشورمان پرداخت.  

 

وی گفت: همکاری روسیه و ایران با وجود رشد عظیم مبادلات تجاری طی سال‌های اخیر، ظرفیت بیشتری برای توسعه ارتباطات تجاری و اقتصادی دارند. سال گذشته بین ایران و سازمان اقتصادی اوراسیا قراردادی درباره ایجاد منطقه تجاری آزاد امضا شده که چشم انداز‌های زیادی دارد.

 

کد ویدیو

 

عابدینوف اظهار داشت: بحث کنار گذاشتن دلار و استفاده از روبل و ریال بیشتر یک بحث سیاسی است تا اقتصادی اما فکر می‌کنم به امیدخدا از دلار صرف نظر خواهیم کرد. 

این فعال اقتصادی روسی ادامه داد: ایران عضو دائم بریکس است و اعضای بریکس صاحب ۴۰ درصد از مبادلات تجاری جهان هستند و یکی از دغدغه های بریکس این است که ارز واحد داشته باشند و ایران به همراه سایر اعضا در پی این هستند که این اتفاق رخ دهد. دو سال است که به صورت رسمی و مستقیم فعالیت های تجاری به صورت روبل و ریال انجام می شود.

 

مشکلات تجارت محصولات کشاورزی بین ایران و روسیه باید رفع شود

در ادامه این نشست علی رضادوست، رئیس اتاق تعاون تهران به ایراد سخن پرداخت. این فعال اقتصاد گفت: کشور روسیه با توجه به جنگ اوکراین دچار مشکلاتی شده و همانند ایران تحریم‎‌هایی بر آن اعمال شده است. فارغ از این موضوع دو کشور متحد استراتژیک هستند و مطالبه ما این است که تفاهم‌نامه‌هایی که پیش از این منعقد زودتر اجرایی شوند. 

 

کد ویدیو

 

رضادوست ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم تجارت محصولات کشاورزی بین دو کشور بالاست و باید موانع پیشروی این موضوع برطرف شود.

 

وی ابراز امیدواری کرد: ارتباط شرکت‌های ایرانی با طرف‌های روسی افزایش یافته و صادرات بیشتر شود. بیشترین میزان صادرات فعلی کشورمان به روسیه را سیفی‌جات تشکیل می‌دهد.

عضو هیات رئیسه اتاق تعاون تهران به مشکلاتی که به تازگی در خصوص صادرات ایجاد شده اشاره کرد و گفت: تلاش می‌شود این مشکلات برطرف شود.

 

رشد ۴۸ درصدی تجارت بین ایران و روسیه در سه ماه ابتدایی ۲۰۲۴

پس از این وحید حسن زاده به عنوان دبیر اتاق تعاون استان تهران با اشاره به افزایش ارتباطات اقتصادی بین ایران و روسیه گفت: طبق گزارش‌های که منتشر شده در سه ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴ میزان تعاملات اقتصادی بین ایران و روسیه ۴۸ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: مهمترین شرکای تجاری روسیه شامل اتحادیه اروپا، چین، بلاروس، ترکیه، کره جنوبی و هند هستند که ۷۰ درصد حجم تبادلات کشور روسیه با این مجموعه است و تنها ۲۹ تا ۳۰ درصد باقی مانده آن با سایر کشورهاست یعنی حدود پنج شش کشور از دنیا ۷۰ درصد تبادلات تجاری روسیه را تشکیل می‌دهند.

 

کد ویدیو


این فعال اقتصادی ایرانی اظهار داشت: ظرفیت‌های استفاده نشده و پتانسیل‌های فعال نشده فراوانی بین دو کشور موجود است؛ حتی اگر درصد پایینی از آن را فعال کنیم گام بزرگی در توسعه اقتصادی هر دو کشور برداشتیم.

 

تعاملات اقتصادی و تجاری ایران و روسیه باید بیش از پیش افزایش یابد

محمدحسین کرامت، عضو هیات رئیسه اتاق تعاون تهران، دیگر سخنران این نشست بود. وی اظهارات خود را اینگونه شروع کرد: ما این جلسه را به فال نیک می‌گیریم و آمادگی این را داریم که ارتباطات خود را با فدراسیون بیشتر کنیم. 

 

کرامت گفت: رهبر معظم انقلاب امسال را سال جهش تولید با مشارکت مردم تعیین کردند بر همین مبنا اتاق تعاون آمادگی خود را برای بالا بردن سطح تجارت و فعالیت اقتصادی بین ایران و روسیه اعلام می‌کند. 

 

کد ویدیو

 

عضو هیات رئیسه اتاق تعاون تهران گفت: فاصله بین دفتر اتاق تعاون تا سفارت روسیه حدود صد متر است، شرایط باید به سمتی برود که در فاصله ارتباط اقتصادی دو کشور و تعاملات تجاری به کمتر از این فاصله برسد. 

 

وی اظهار امیدواری کرد که به زودی هیات ایرانی برای بازدید از توانایی‌ و ظرفیت‌های روسیه، به این کشور سفر کند. 

 

تشریح ۴ مشکل عمده بازرگانان ایرانی در تجارت با روسیه

در ادامه این نشست عبدالله بهرامی دیگر عضو هیات رئیسه اتاق تعاون تهران که در زمینه فرش دستبافت ایرانی فعال است، سخن گفت. وی پس از تشریح توانمندی‌ها و ظرفیت‌های کشورمان در حوزه فرش و اظهار تمایل برای حضور فعالان فرش ایرانی در بازار روسیه به اختصار چهار مانع پیشروی صادرکنندگان کالاهای کشورمان در گمرکات و نظام تجاری روسیه را بیان کرد. 

 

کد ویدیو

 

وی در این رابطه گفت: هم اکنون پروتکل مشترکی برای تجارت بین دو کشور وجود ندارد. از سوی دیگر تعرفه و عوارض گمرکی کشور روسیه برای کالاهای که ایران توان صادرات آن را دارد بسیار بالاست. 

 

بهرامی ادامه داد: متاسفانه مشاهده شده سخت‌گیری‌های متنوعی در رابطه با کالاهای ایرانی در مرزهای روسیه اعمال می‌شود. این سخت‌گیری‌ها حتی در رابطه با کالاهایی که استانداردهای مختلفی دارند اعمال می‌شود. 

 

عضو هیات رئیسه اتاق تعاون تهران افزود: موضوع دیگری که وجود دارد این است که بندر آستارا خان حتی به قوانین و قواعد کشور روسیه در زمینه تجارت پایبند نیست.  

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار