به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست تخصصی «تحول دیجیتال، افق آینده» که امروز دوشنبه ۱۹ آذرماه در سازمان فناوری اطلاعات برگزار شد، اظهار کرد: مثلث در متون فنی مهندسی اهمیت دارد، در بحث امنیت وقتی نگاه میکنیم میگویند ۳ ضلع دارد، محرمانگی، یکپارچگی و در دسترس بودن است و امنیت را شکل میدهد.
وی افزود: این شکل و طراحی در تحول نیز هست، آن هم ۳ ضلع که عبارت است افراد، فرایند و ابزار که اگر توامان مورد استفاده قرار نگیرد.
وزیر ارتباطات گفت: سومی هم دولت الکترونیک است که حداقل ۳ ضلع مهم دارد، مردم، تعیین تکلیف کسب و کار و محل و ادرس را شامل میشود.
هاشمی تاکید کرد: برنامه هفتم میثاق دولت و مردم است و در حوزه تحول دیجیتال وضعیت افراد، ابزار و فرایندها را بررسی میکنیم.
وی افزود: وضعیت افراد چگونه است، ما امروز در دستگاه معاونت فناوری داریم؟ زیرا این افراد باید کار ترویجی انجام داده و مدیران را با تکالیف قانونی آشنا کنند. اما اگر چنین عنوان شغلی نباشد تکالیف قانونی کمتر شنیده میشود.
هاشمی تصریح کرد: فرایندها نیز به عنوان دومین ضلع تحول دیجیتال بوده و امروز شاهدیم که در ارزیابی وضعیت بلوغ فناوری در دستگاهها خیلی وضعیت مطلوب نداریم، نگاه سلیقهای اگر به فناوری باشد یعنی وضعیت دستگاهها در این بخش خوب نیست.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: نمیدانم چرا آنقدر برای تولید ابزار در کشور عطش داریم، امروز به هر دستگاهی مراجعه میکنیم به قدری سامانه وجود دارد که لیست کردن آن کارسختی است.
هاشمی ادامه داد: تحول دیجیتال یک تکلیف قانونی است و ما پیگیری خواهیم کرد و برای ما مهم است و اگر آن را کنار موضوع داده قرار دهیم خواهیم دید که چالش بزرگ دستگاهها موضوع داده است و از آن حرف هم نمیزنند.
وی افزود: امروز دستگاهها، دادههای ناقص دارند که باید حل شود و نبود آن هدف رسیدن به دولت الکترونیک را محقق نمیکند.
هاشمی گفت: اگر دولت الکترونیک بخواهد شکل بگیرد باید هویت بخشی به افراد، کسب و کارها و موقعیت مکانی را تکمیل کند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: امروز مسئله هویت بخشی به افراد با محوریت کد ملی به قدری حل شده و خدمات آن قابل قبول است به واسطه اینکه احراز هویت افراد توسط چندین دستگاه انجام میشود، اما در کسب و کارها امروز اطلاعات درستی نداریم، همچنین برای موقعیت مکانی نیز نواقصی زیادی داریم.
وی افزود: اینها نشان میدهد که چرا دولت الکترونیک کامل نمیشود، امروز چندین دستگاه موازی با هم کاری میکنند که در نهایت هم آماری که منتشر میکنند منطبق بر هم نیست و این نقص داده را نشان میدهد به همین دلیل هم باید احکام ذیل ماده ۱۰۷ برنامه هفتم را محقق کنیم البته کار سختی است، اما باید انجام شود تا مردم آن را در زندگی خود احساس کنند.
وزیر ارتباطات گفت: طرح تحول دیجیتال باید در هیئت وزیران تصویب شود و لازم است دستگاهها هر چه سریعتر به آن بپردازند.
هاشمی افزود: چالشی که امروز با آن مواجهیم این است که همکاران ما تلاش میکنند خدمات الکترونیک شود، اما وقتی زیرساختها کامل نباشد تبعات زیادی خواهد داشت.
وی تاکید کرد: در دولت الکترونیک نیز موضوعاتی هم هست، امروز بسیاری از سامانههای ما فرایندمحور نیستند و در این شرایط چه طور میخواهیم آن را هوشمند کنیم. در این شرایط دولت هوشمند شوخی بیش نیست.
اتفاقی که هوش مصنوعی در بحث اشتغال رقم میزند بسیار عجیب است، امروز سیر تحول فناوری به شکلی است که دسته خود را خواهد برید.