ناصر اسکندری، معاون شرکت برق حرارتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به شرایط تامین سوخت نیروگاهها، اظهار داشت: مطابق قانون مسؤولیت تامین سوخت نیروگاه در همه انواع گازوئیل، مازوت و گاز طبیعی با وزارت نفت است و نیروگاهها نقشی در تعیین سوخت مصرفی ندارند.
معاون شرکت برق حرارتی تاکید کرد: تمامی نیروگاههای کشور بر پایه سوخت گاز طبیعی طراحی شدهاند، یعنی در صورت تامین گاز مناسب هیچگاه به سراغ سوخت دوم یعنی گازوئیل یا مازوت نمیروند.
وی افزود: مصرف سوخت مایع چه از نوع گازوئیل و چه از نوع مازوت هزینههای نیروگاه را از بعد تعمیر و نگهداری بالا میبرد و به نوعی نیروگاه قربانی اول ناترازی گاز است.
اسکندری در پاسخ به این پرسش که آیا نیروگاهها در تابستان امسال مازوت مصرف کردهاند؟ گفت: مخازن نیروگاه یک ورودی دارد و یک خروجی، ورودی مخازن دست وزارت نفت است و به میزان تحویل گازوئیل بستگی دارد، اما خروجی مخازن بسته به میزان گاز تحویل شده به نیروگاه دارد، اگر گاز تامینی کم شود، نیروگاه برای ایفای تعهد تامین برق خود مجبور به استفاده از گازوئیل میشود، معنای دیگر این حرف یعنی ورودی و خروجی مخازن به عملکرد وزارت نفت وابسته است وزارت نیرو نقشی در این موضوع ندارد.
وی با اشاره به شرایط مصرف سوخت در تابستان امسال و مصوبات بالادستی گفت: طبق اجبار اسناد بالادستی، تمامی نیروگاههایی که امکان مصرف مازوت داشتند در تابستان چند برابر سالهای قبل از این سوخت استفاده کردند، البته در تعدادی از نیروگاهها به دلیل پلمپ مخزن مازوت توسط قوه قضاییه و با وجود پیگیری زیاد برای رفع پلمپ از طرف وزارت نیرو امکان مصرف این سوخت فراهم نشد.
این مقام مسؤول ادامه داد: مسئله امروز برق ناترازی نیست و ما توان تولید برق بیشتر را داریم، مسئله امروز تامین سوخت است که در تولید برق محدودیت ایجاد کرده است.
معاون شرکت برق حرارتی ضمن تشکر از تلاش وزارت نفت در تامین انرژی گفت: البته همکاران ما در وزارت نفت تلاش بسیاری برای تامین انرژی میکنند و ما در جلسات مکرر شاهد این تلاش هستیم، سرمای هوا در سال جاری بیسابقه است و از هموطنان تقاضا میکنم با صرفهجویی یاریگر صنعت برق و گاز در این شرایط دشوار تامین انرژی باشند.
به گزارش دانشجو، بر اساس اطلاعات وزارت نیرو ذخایر سوخت نیروگاهی از شهریور تاکنون نصف شده و از ابتدای هفته به کمتر از یک میلیارد لیتر رسیده است.