به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد فتاحی مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: استان مرکزی با توجه به وجود عوامل خطر جهت بروز و شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از جمله ظرفیت بالای تولید طیور صنعتی، تولید مرغ و تخم مرغ بیش از حد نیاز استان و همچنین مهاجرت پرندگان مهاجر آبزی در نیمه دوم سال به تالابهای این استان بالاخص تالاب میقان اراک جز استانهای پر خطر در این زمینه محسوب میشود.
وی ادامه داد: برهمین اساس لازم است جهت پیشگیری و کنترل بیماری در استان اقدامات پیشگیرانه به شکل ویژه با حساسیت و هوشیاری بیشتری مورد نظر قرار گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: در همین راستا اداره کل دامپزشکی استان به منظور پیشگیری و مراقب از این بیماری در ۹ ماه گذشته ضمن ایمن سازی جمعیت طیور استان با واکسیناسیون ۶ میلیون و ۶۸۰ هزار دز واکسن نسبت به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بالغ بر ۱۳ هزار و ۱۹۲ مورد پایش و مراقبت فعال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح روستاها، مرغداریها، تالابها و سدهای استان انجام داده است.
فتاحی خاطرنشان کرد: ۹ هزار و ۴۶۹ مورد نمونه و ۶ هزار و ۷۸۳ آزمایش به منظور پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از واحدهای استان انجام شده و تا کنون موردی از این بیماری در واحداهی روستایی و صنعتی گزارش نشده است.
فتاحی افزود: آموزش به مرغداران از طریق اتحادیهها و مسئولین فنی واحداها، اطلاع رسانی و ارسال پیامک از طریق رسانههای جمعی از جمله اقدامات مهم برای پیشگیری از این بیماری بشمار میرود.
مدیر کل دامپزشکی استان بیان کرد: مرغداران و روستاییان هر گونه تلفات مشکوک در جمعیت طیور خود را به دامپزشکی گزارش دهند، همچنین به منظور پیشگیری از شیوع این بیماری حتما اقدامات زیستی را رعایت کرده و از تبادل هر گونه خوراک مصرفی طیور در سایر موارد در بین واحدهای مرغداری خودداری کنند.
فتاحی گفت: تعداد ۴۲ مورد بازدید از واحدهای مرغداری به منظور اصلاح ساختار و مجوز جوجه ریزی در سال جاری صورت گرفته است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یکهزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.