به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، عبدالجلال ایری در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر برخی از کشورهای همجوار با دریای خزر به سبب تبعات ناشی از پسروی آب، از کشور روسیه خسارت دریافت می کنند که این موضوع در داخل کشور قابل بررسی و پیگیری است.
نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به کاهش ورودی آب از رود ولگا به دریای خزر و پیامدهای اقتصادی، معیشتی، محیط زیستی ناشی از پسروی آب دریای خزر در استانهای شمالی کشور گفت: مقوله تحصیل خسارت از روسیه برای جبران این تبعات قابل بررسی است.
وی ادامه داد: ساماندهی خلیج گرگان نیازمند اجرای همه اقدامات پیش بینی شده است و احیای این پهنه آبی با چند اقدام انگشتشمار، امکانپذیر نیست.
عبدالجلال ایری اظهار کرد: ساماندهی خلیج گرگان مصوبه دولت بوده و باید پیگیری و عملیاتی شود.
وی یادآور شد: لایروبی خلیج گرگان یکی از اقدامهای اولیه برای ساماندهی این پهنه بود که در راستای آن کانالهای خزینی و چپاقلی هم باید لایروبی شود.
به گفته وی ساماندهی خلیج گرگان در ستاد ملی احیای تالاب میانکاله و خلیج گرگان مصوب شد و شامل ۱۹ اقدام است.
وی گفت: فرایند اجرای طرح گردشگری آشوراده از سر گرفته و نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی هم این مطالبه مردمی را با جدیت پیگیری خواهد کرد.
ایری یادآور شد: پیشنهاد شده که برای عملیاتی شدن این طرح، ۷۵ درصد از منابع صندوق ملی محیط زیست و بقیه از آورده سرمایهگذار استفاده شود.
دبیر مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی گلستان گفت: شیرینسازی آب خزر یکی از راههای نجات تامین کمبود آب استان بوده و با وجود مصوبه وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه، هنوز مجوز خرید تضمینی آن صادر نشده است.
وی بر تسریع در صدور مجوز خرید تضمینی آب حاصل از شیرینسازی از آب خزر تاکید کرد.
نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی گفت: راهاندازی بازارچه مرزی مشترک حسنقلی بین گلستان و کشور ترکمنستان، در حال پیگیری است.