عبدالجلال ایری در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: مقوله ناترازی برق از جمله مشکلات عمدهای است که در استان گلستان به ویژه در مناطق غربی این استان با آن دست به گریبان هستیم؛ یکی از راهکارهای حل آن، استفاده از پنلهای خورشیدی است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی افزود: با تلاشهای انجام شده و اهدای زمین از سوی یکی از خیرین منطقه، عرصهای به مساحت ۲ هکتار برای احداث نخستین مزرعه خورشیدی در روستای مرزی و ترکمننشین سقرتپه پیش بینی شده است.
ایری گفت: با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان انرژیهای تجدید پذیر وزارت نیرو ، قرارداد اولیه با پیمانکار پروژه منعقد شده است و مقرر است طی دو ماه آینده و با نصب ۲۴۰ پنل خورشیدی ۱.۲ مگاوات برق از این نیروگاه وارد مدار شود.
وی به سفر اخیر جمعی از معاونین شرکتهای زیر مجموعه وزارت نیرو به گلستان اشاره کرد و گفت: در حوزه انتخابیه غرب گلستان در بخش آب شرب، لایروبی رودخانهها، زهکشی اراضی و شبکه انتقال برق مشکلات مزمنی وجود دارد که انشالله بخش زیادی از آنها با همکاری شرکتهای زیر مجموعه وزارت نیرو برطرف خواهد شد.
عبدالجلال ایری در خصوص آخرین وضعیت احداث آب شیرین کن غرب گلستان در سواحل شهرستان گمیشان گفت: جذب سرمایهگذار برای احداث واحد آب شیرین کن ، هزینه احداث خطوط انتقال آب شرب و اعتبار مورد نیاز برای خرید تضمینی آب شیرین شده، به عنوان مباحث جدی فراروی آب شیرین کن گمیشان است.
ایری افزود : طی دو هفته آینده جلسه ای با حضور وزیر نیرو و رئیس سازمان مدیریت برنامهریزی کشور برگزار خواهد شد تا در خصوص مباحث پیرامون آب شیرین کن به ویژه صدور مجوز نهایی خرید آب تولیدی تصمیمات لازم اتخاذ شود.
وی در خصوص آخرین وضعیت لایروبی رودخانهها در حوزه شهرهای گمیشان، بندرترکمن و بندرگز گفت: در برخی مناطق لایروبیها به شکل نصفه و نیمه انجام شده است؛ لایروبی باید از مصب رودخانه در داخل دریا آغاز شود تا کارایی حداکثری داشته باشد.
وی اظهار کرد: زهکشی ارضی دیم در شمال و شمال غرب گلستان وضعیت مطلوبی ندارد جهاد کشاورزی و آب منطقهای به عنوان دو نهاد متولی اقداماتی را انجام دادند اما این کارها جزیرهای انجام شده است .
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: باید یک همگرایی اثربخش بین دو نهاد متولی ایجاد شود تا شبکه زهکشی از حالت ابتر و ناقص خارج شود.