به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پانزده سال از آن روز حماسه ساز و خاطره انگیز در پایتخت گذشته است؛ اما کمتر کسی پیدا میشود که دل در گرو ایران و انقلاب داشته باشد و حماسه نهم دی ماه تهرانیها در خنثی سازی فتنه را فراموش کرده باشد. آری؛ ۹ دی ماه سال ۱۳۸۸ آن روز سرد و زمستانی که با حضور چشمگیر مردم در خیابان انقلاب و آزادی گرمای خاصی به خود گرفته بود، هیچ وقت از ذهن دوستداران مکتب روح الله پاک نمیشود.
آتش فتنهای که ۹ ماه کشور را به خود درگیر کرده بود، برای خاموش شدن نیازمند آب سردی بود که از درون تودههای مختلف مردم در آن روز جوشید و آن را برای همیشه خاموش کرد. البته ناگفته نماند که هتک حرمت عزای اباعبدالله (ع) در عاشورای ۸۸ یعنی چند روز قبل از آن صبح حماسه نیز خشم و خروش مردم از فتنه گران و باغیان انقلاب را دو چندان کرده بود.
اینکه چرا حماسه ۹ دی از اهمیت ویژهای برخوردار است، از ابعاد مختلفی قابل بحث و بررسی است. انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ با مشارکت بیسابقه مردم برگزار شد که جلوه عمیقی از مردم سالاری دینی در تاریخ انقلاب اسلامی محسوب میشد. در عین حال، اما عدهای با طرح ادعاهای واهی که البته هیچ وقت اثبات نشد، حاضر به پذیرش نتیجه انتخابات نشدند و با طرح ادعای «تقلب» حملهای همه جانبه به مردم سالاری دینی را ترتیب دادند. همین موضوع سبب شد تا عدهای فرآیند انتخابات را ناسالم تلقی کنند و زمینه برای اعتراضات خیابانی فراهم شود.
در جریان ناآرامیها، برخی از عناصر ساختارشکن با سوءاستفاده از فضای ملتهب، اقدام به اهانت به مقدسات اسلامی از جمله عاشورای سال ۱۳۸۸ کردند. این اقدامات که با واکنش گسترده مردم متدین و عاشق اهل بیت همراه شد، یکی از عوامل اصلی شکلگیری حماسه ۹ دی به شمار میرود.
ناگفته نماند که حمایت یکی از سران فتنه از اغتشاش گران در جریان ناآرامیهای روز عاشورا و توصیف آنها به عنوان «ملت خداجو»، بنزین دیگری بر آتش خشم مردم نسبت به فتنه گران بود که نمود آن در ۹ دی ماه خود را بیش از پیش نشان داد.
پس از راهپیمایی ۹ دی، بسیاری از ناآرامیها و اغتشاشات فروکش کرد و فضای کشور به سمت آرامش و ثبات حرکت کرد. این حرکت مردمی به نوعی پایانبخش فتنه ۸۸ بود.
فتنه ۸۸ نه تنها یک چالش داخلی بلکه بخشی از پروژهای بزرگتر بود که توسط قدرتهای خارجی طراحی شده بود. حمایت علنی برخی دولتها و رسانههای غربی از معترضان و ایجاد جو مسموم تبلیغاتی علیه جمهوری اسلامی، بخشی از این طرح بود. حضور مردم در حماسه ۹ دی نشان داد که ملت ایران این مداخلات را شناسایی کرده و به آن واکنش قاطع نشان دادهاند.
مشروعیت بخشی به نظام از دیگر ابعاد و پیامدهای مهم حماسه ۹ دی بود. دشمنان خارجی تلاش داشتند مشروعیت نظام جمهوری اسلامی را زیر سؤال ببرند و آن را فاقد حمایت مردمی جلوه دهند؛ اما حضور میلیونها نفر از مردم در خیابانها در روز ۹ دی، این ادعاها را بیاساس نشان داد و تصویری از انسجام و اقتدار نظام را به نمایش گذاشت.
از طرفی دیگر حماسه ۹ دی نشان داد که سناریوی براندازی نظام جمهوری اسلامی از طریق فشارهای خارجی و سوءاستفاده از نارضایتیهای داخلی کارآمد نیست. ملت ایران با تأکید بر حمایت از اصول انقلاب اسلامی و ولایت فقیه، پیام واضحی به دشمنان دادند که وحدت ملی آنها فراتر از اختلافات داخلی است.
نباید فراموش کرد که حضور میلیونی مردم در آن روز، قدرت واقعی ملت ایران را به نمایش گذاشت و پیام بازدارندهای برای دشمنان خارجی بود. این حرکت نشان داد که هرگونه دخالت خارجی یا تلاش برای ایجاد ناآرامی، با واکنش سریع و قاطع ملت ایران مواجه خواهد شد.
حماسه ۹ دی با تقویت اعتماد عمومی به نظام اسلامی، نمایش وحدت ملی، و افشای نقش دشمنان خارجی، توانست طرحهای آنان برای بیثباتسازی ایران را ناکام بگذارد. این روز تاریخی، نهتنها پایانی بر فتنه ۸۸ بود، بلکه پیامی به دشمنان خارجی بود که مردم ایران در دفاع از آرمانهای خود مصمم و متحد هستند.