آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۱۰۵۰۲

قیمت نفت روز سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۱

قیمت نفت در نخستین ساعات معاملات روز سه‌شنبه پس از انتشار گزارشی در خصوص رشد تولید کارخانه‌ای در چین در ماه دسامبر، افزایش یافت. نفت به دلیل نگرانی‌ها درباره تقاضا از سوی بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان جهان، دومین کاهش قیمت سالانه پیاپی را تجربه می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، قیمت نفت در نخستین ساعات معاملات روز سه‌شنبه پس از انتشار گزارشی در خصوص رشد تولید کارخانه‌ای در چین در ماه دسامبر، افزایش یافت. نفت به دلیل نگرانی‌ها درباره تقاضا از سوی بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان جهان، دومین کاهش قیمت سالانه پیاپی را تجربه می‌کند.

 

امروز قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با افزایش ۲۲ سنتی، معادل ۰.۳۰ درصد، به ۷۴ دلار و ۳۹ سنت رسید. همچنین قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افزایش ۴۱ سنتی، معادل ۰.۵۸ درصد، به ۷۱ دلار و ۴۰ سنت رسیده است.

 

قیمت نفت سبد اوپک با یک دلار و ۳ سنت افزایش معادل ۱.۱۸ درصد، به ۷۳ دلار و ۹۱ سنت در هر بشکه رسید. نفت سنگین ایران در سبد اوپک نیز ۴۹ سنت معادل ۰.۷۰ درصد افزایش یافت و به ۷۰ دلار و ۷۳ سنت رسید. نفت سنگین عربستان در سبد اوپک با کاهش ۱۶ سنتی، معادل ۰.۲۲ درصد، با قیمت ۷۴ دلار و ۲۲ سنت مبادله شد.

 

تولید کارخانه‌ای در چین در دسامبر برای سومین ماه پیاپی رشد داشته، هرچند سرعت این رشد کندتر از پیش‌بینی‌ها بوده است. اما به نظر می‌رسد سیاست‌های حمایتی جدید، محرک‌هایی برای تقویت دومین اقتصاد بزرگ جهان بوده‌اند.

 

همچنین، مقامات چینی همچنین اعلام کرده‌اند که در سال ۲۰۲۵ قصد دارند ۳ تریلیون یوان (۴۱۱ میلیارد دلار) اوراق قرضه ویژه برای تحریک رشد اقتصادی منتشر کنند.

 

اگرچه نگرانی‌ها در مورد تقاضا باعث کاهش قیمت نفت می‌شود، اما کاهش ذخایر نفت خام در آمریکا در کوتاه‌مدت قیمت‌ها را افزایش داد.  پیش‌بینی می‌شود ذخایر نفت خام آمریکا در هفته گذشته حدود ۳ میلیون بشکه کاهش یافته باشد.

 

کاهش بیشتر از حد انتظار ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۲۰ دسامبر، ناشی از افزایش فعالیت پالایشگاه‌ها و بالا رفتن تقاضا برای سوخت در فصل تعطیلات، موجب افزایش قیمت هر دو شاخص نفتی شده است.

 

علاوه براین، برخی پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، صادرات نفت خام ایران را از طریق تحریم‌ها به کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می‌دهد و بیش از یک میلیون بشکه از عرضه روزانه نفت خام را از بازار جهانی خارج می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار