به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، پیام باقری، ریاست سندیکای صنعت برق و نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران، در افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق عنوان کرد: اهداف مهم و اثرگذار در برنامه هفتم تدوین شده است. رشد هشت درصدی تدوین شده در برنامه هفتم، رونق تولید و اقتصاد را در پی دارد. از این رو، ارکان اقتصادی باید در جهت دستیابی به این مهم محقق شود. بخش خصوصی در این زمینه نقش اساسی دارد. اگر در اقتصاد بناست که رشد هشت درصدی وجود داشته باشد، دولت باید از اقتصاد کنار برود.
وی ادامه داد: ۳۰۰ روز در سال آفتاب وجود دارد و میتوان از ظرفیت انرژی خورشیدی برای تامین برق استفاده کرد. چرا که تامین برق یکی از نیازهای حیاتی دستیابی به رشد اقتصادی است. در پیک سال جاری بیش از ۱۷ هزار مگاوات ناترازی برق وجود داشت.
به گفته او، فضای سرمایهگذاری در صنعت برق کشور باید جذاب شود و باید چارچوب درست و دقیق در این زمینه تدوین شود. یکی از بخشهایی که میتواند جذاب باشد، انرژیهای تجدیدپذیر است. این انرژیها، دوستدار محیطزیست هستند و در لبه تکنولوژی حرکت میکنند. توسعه انرژیهای تجدیدپذیر از مصرف سوختهای فسیلی و آلایندگی جلوگیری میکند. همچنین این انرژیها سریعتر از انرژیهای فسیلی وارد مدار میشوند.
باقری در مورد لزوم سرمایهگذاری در صنعت برق عنوان کرد: صندوق توسعه ملی و دیگر ارگانها برای تشویق سرمایهگذاری بینالمللی باید کمک کنند. در طرف عرضه برق، به سرمایه گذاری نیاز است و باید نهادها و ارگانهای مختلف در این زمینه ورود کنند. انتظار است که از ظرفیتهای بخش خصوصی هم استفاده شود. تاکنون چقدر برای ورود سرمایهگذار خارجی به این حوزه تلاش شده است؟ این موضوعات باید حل شود.