به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین عیوضلو عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی در نشست خبری سالگرد تاسیس صندوق توسعه ملی با بیان اینکه طرح تامین مالی اعتبار خریدار در صندوق طراحی و اجرایی شده است، اظهار داشت: این شیوه فرایند پیچیدهای دارد و لازم است بانکهای داخل و خارج با هم همکاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه تامین خط اعتباری ۲ میلیارد دلاری برای طرح آبی آفریقا از همین محل اجرایی شده است، گفت: این طرح به زودی در ستاد آفریقا به ریاست معاون اول رییسجمهور ایجاد میشود.
عیوضلو ادامه داد: در آمریکای لاتین ۳۰ میلیون یورو در حوزه نیروگاهی مطرح است که یکی دو سالی است مطرح شده ولی اجرای آن زمان میبرد و بعد از یک سال ونزوئلا چارچوب طراحی مالی ما را بعد از یک سال پذیرفت و رقم آن ۳۰۰ میلیون دلار است.
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی ایجاد خط اعتباری ۵۰ میلیون دلاری با قرقیزستان را یادآور شد و گفت: توافق این کار انجام شده و به زودی به امضای طرفین میرسد.
وی تصریح کرد: با روسیه درباره ایجاد صندوق مشترک «آر دی آی اف» به توافق رسیدهایم و با امضای هیأت امنای طرف روسی، در سفر آتی رئیس جمهور اسلامی ایران به مسکو امضای نهایی میشود.
عیوضلو همچنین از همکاری با چین در زمینه سرمایه گذاری خارجی در ایران خبر داد.
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی درباره تسهیلات طرحهای نیروگاهی توضیح داد: اگر بانکی یک میلیارد دلار سقف اعتباری داشت، آن را به ۲ میلیارد دلار ارتقا دادیم تا بتوانند طرحهای نیروگاهی را بررسی کنند و پس از تایید به صندوق بفرستند.
عیوضلو اظهار داشت: طرحهای راهاندازی نیروگاههای تجدیدپذیر اغلب ۱۰ تا ۵۰ هزار مگاواتی هستند؛ برای هر هزار مگاوات حدود ۵۰ میلیون دلار ارز نیاز است.
وی با بیان اینکه یک بانک خصوصی با تسهیلات صندوق ۵۸۵ میلیون دلار برای یک نیروگاه تجدیدپذیر ۱۵ هزار مگاواتی مشارکت دارد، افزود: طرحهای نیروگاهی که در صندوق نهایی شده حدود ۲ میلیارد و ۱۷۶ میلیون دلار است.
وی ادامه داد: از این مقدار صندوق بیش از یک و نیم میلیارد دلار را تسهیلات میدهد و از آنجا که زمان اجرای این طرحها ۶ ماه یا یک سال است، باید در سال آینده به سرعت این ارقام پرداخت شود.