به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ارسلان شکری مدیرکل راهداری آذربایجان غربی، با اشاره به تلاش برای حل مشکلات کامیون داران ایرانی معطل شده در مرز افزود: دولت ترکیه از هشتم دی ماه معافیت مالیاتی بر سوخت را برای کامیونهای ایرانی لغو کرد و طبق این قانون ترکیه به ازای هر لیتر گازوئیل مبلغی به میزان ۲۸.۰۶۴ لیر از رانندگان ایرانی دریافت می کند.
وی اضافه کرد: طبق تصمیم گیری های صورت گرفته مقرر شد تا زمان پایان تعطیلات سال نو در ترکیه و انجام مذاکرات در سطح بالاتر با مقامات کشور همسایه، میزان ۸۰۰ لیتر سهمیه گازوئیل برای ناوگانی که به داخل ترکیه بار جابجا می کنند و یک هزار و ۴۰۰ لیتر سهمیه گازوئیل برای ناوگان ترانزیتی ایرانی که از ترکیه به سایر کشورها تردد دارند، تعلق گیرد؛ همچنین در مرز رازی برای خودرو های ون و پلاک عمومی ۵۰ لیتر معافیت سوخت در نظر گرفته شده است.
وی گفت: تمامی مرزهای استان برای تردد ناوگان باری و مسافری ایرانی وخارجی باز است و ناوگان حمل ونقل باری و مسافری بدون توقف می توانند از پایانه های مرزی استان تردد کنند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه این استان نقش مهمی در حمل ونقل داخلی و بین المللی دارد، اضافه کرد: سالانه نزدیک به ۱۳ میلیون تن کالا در داخل کشور و نزدیک به ۲میلیون تن کالای ترانزیتی توسط ناوگان حمل و نقلی استان جابجا می شود که طبق برنامه هفتم تلاش می کنیم با توسعه زیرساخت ها این ظرفیت استانی را افزایش دهیم.
شکری با اشاره به اینکه یکی از ظرفیت های استان در بحث کنسانتره است، یادآورشد: باتوجه به جابجایی ۷۰درصد کنسانتره کشور ازاین استان، توسعه ناوگان حمل ونقلی بویژه ناوگان یخچالی را بیش از گذشته می طلبد.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی با داشتن ۹۶۷ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور و یک چهارم مرزهای رسمی کشور نقش مهمی در صادرات و واردات و توسعه اقتصاد کشور ایفا می کند، اضافه کرد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان برای استفاده از این ظرفیت بی نظیر، از تمامی سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری در ایجاد مجتمع های خدماتی رفاهی، گردشگری، سرمایه گذاری در محورها و توسعه زیرساخت های جاده ای استان درخواست همکاری و مساعدت می کند.
وی ادامه داد: طرح احداث پارکهای لجستیک و پایانه های صادراتی و ترکیبی، ایجاد لجستیک کشاورزی در ارومیه که ترکیبی از حمل ونقل جاده ای_ ریلی_ هوایی است و بحث لجستیک مرزی در منطقه آزاد ماکو مطالعه شده و بخشی نیز نیازمند جذب سرمایه گذار برای اجرا است.