به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شینا انصاری، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امروز- سه شنبه ۱۸ دی ماه- برای بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد وضعیت مدیریت پسماندها با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب به ویژه در استانهای ساحلی و کلان شهرها در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: رهبر انقلاب فرمودند: «مساله محیط زیست مساله این دولت و یا آن دولت این جریان و آن جریان نیست بلکه موضوعی کشوری است که باید برای حل مشکلات مرتبط با آن همه دست به دست هم دهیم».
انصاری تصریح کرد: امروز در اینجا گردهم آمدیم تا به یکی از مهمترین چالشهای محیط زیستی کشور یعنی مدیریت پسماند بپردازیم، مسالهای که بر سلامت عمومی و محیط زیست تاثیر میگذارد بلکه به طور مستقیم با کیفیت زندگی شهروندان در ارتباط است.
وی افزود: مدیریت صحیح پسماندها گامی در حفاظت از محیط زیست است و باعث جلوگیری از آلودگی خاک، آب و هوا و کاهش اثرات منفی بر سلامت انسان است
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر اساس آمار ارائه شده توسط سازمان شهرداریها و دهیاریها ۷۵ درصد پسماند شهری تولیدی در کشور دفع میشود که از این میزان ۷ درصد به صورت دفن بهداشتی و ۹۳ درصد باقیمانده به صورت غیربهداشتی و تلنباری در زمین دفع میگردد.
وی افزود: ظرفیت خطوط پردازش پسماند عادی در کشور در حدود ۳۰ درصد از میزان پسماند تولیدی هست.
انصاری اضافه کرد: مجلس شورای اسلامی با تصویب قانون مدیریت پسماندها در سال ۱۳۸۳ اولین گام را برای مدیریت هماهنگ و منظم پسماندها برداشت و با عنایت به اینکه در قانون مدیریت پسماند نهادهای ناظر و مجری مدیریت پسماند با شفافیت کامل اعلام شدهاند پس از گذشت بیش از دو دهه از تصویب قانون مدیریت پسماند کماکان شاهد مشکلات محیط زیستی از عدم مدیریت صحیح پسماند در کشور هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بیان کرد: بنا بر مطالعات اختلاف فاصله بین وضعیت کنونی تا رسیدن به استاندارد متوسط جهانی یک ظرفیت اقتصادی معادل ۱۰.۲ میلیارد دلار در بازیافت و استخراج از مواد حاصله ایجاد میکند.
وی گفت: بر اساس گزارش سازمان شهرداریها و دهیاریها نه تنها این منافع در حال حاضر در اقتصاد رسمی کشور هیچگونه نمودی ندارد بلکه مدیریت نادرست پسماند شهری، دفن غیر اصولی و عدم تفکیک و بازیافت نامناسب و ... سالانه حدود ۸۷ هزار میلیارد تومان خسارات زیست محیطی به کشور وارد میکند.
انصاری خاطرنشان کرد: نبود سیستمهای حمل و نقل مکانیزه باعث میشود درصد بالایی از بودجه شهرداریها به بخش اول فرایند مدیریت یعنی جمع آوری اختصاص یابد که آن هم به صورت ناقص انجام میشود.