به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، معاون اول رئیس جمهور در بازدید از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: "گردشگری یکی از موثرترین بخشهای اقتصادی کشور ماست و به دلایل متعدد و واضح میتواند جایگاه دوم را بعد از نفت داشته باشد. بخشی است که سرمایهها و منابعی که باید در اختیار آن باشد را داریم، سرمایهای که عموماً از نیاکان ما به ما به ارث رسیده است. "
وی افزود: "یک میلیون اثر میراثی یک سرمایه معنوی و بینظیر است که قطعاً نمیشود روی آن قیمتگذاری کرد. "
عارف همچنین بیان کرد: "وزارت گردشگری باید سهم خود را از رشد ۸ درصدی مشخص کند. اگر فقط به سهم اقتصادی محدود شویم، ظلم است. بالاتر از سهم اقتصادی، سهم فرهنگی است. "
محمدرضا عارف در ادامه گفت: "ایرانهراسی هیچ ربطی به ایران ندارد و در برابر ایرانهراسی ضعیف و انفعالی برخورد کردیم. به خصوص چهرههای فرهنگی و تاثیرگذار ما نقشی که باید در ارتباط با انقلاب خودشان و فرهنگی بودن انقلاب و خدمات انقلاب و ویژگیهای مردم و جامعه ایفا میکردند، ایفا نکردند. نتیجه این میشود که یک عده افراد ساده که ایران را نمیشناسند، باورشان میشود و فکر میکنند اگر یک روز به ایران بیایند، وارد یک جهنم شده و عذاب میکشند. "
وی افزود: "کسانی ما را به عدم رعایت حقوق بشر متهم میکنند که هیچ باوری به آن ندارند. اوج تمدن غربی را در مواجهه با غزه میبینیم. امروز رفتار غرب را در غزه میبینیم؛ این تمدن غربی و اوج تمدن غرب است که هیچ صدایی در هیچ تشکلی حتی متاسفانه مدعی غربی شما نمیبینید؛ حالا ما را به عدم رعایت حقوق بشر و ضد حقوق بشر متهم میکنند. ما میتوانیم از این ابزار فرهنگی و داوطلبانه در این مسیر هم استفاده کنیم. "
عارف همچنین اظهار داشت: "مصمم هستیم رشد ۸ درصدی را داشته باشیم. آیا با منابع دولتی و با تجربهای که مردم از دولتهای گذشته داشتند اگر بخواهیم همان مسیر را دنبال کنیم به نتیجه میرسیم؟ خیر؛ اما ما مصمم هستیم این رشد ۸ درصدی را داشته باشیم و اگر بخواهیم برسیم پیوست اصلی رشد ۸ درصدی حضور مردم و سرمایهگذار است. راهبرد اصلی ما امروز در دولت رفاه ملی یا دولت چهاردهم همین است باید اتکای ما به سرمایهگذاری و حضور بخش خصوصی باشد؛ ببینیم موانع چیست، موانع یکی هم نیست. "
وی افزود: "راهبرد ما برای ناترازی انرژی ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر و ۵۰۰۰ مگاوات هم انرژی باد است؛ از ابتدا که وارد این بحث شدیم نگاه ما بر سرمایهگذاری بخش خصوصی بود. فکر نمیکردیم این تعداد سرمایهگذار با این منابع در یک بخش ناتراز به میدان بیایند؛ هر جلسه که میرویم برای انرژیهای تجدیدپذیر اعلام آمادگی میکنند؛ این ظرفیت معنوی در کشور است. "
عارف در پایان گفت: "بیتعارف امروز مردم با مشکلات معیشتی و اقتصادی روبهرو هستند که به تدریج انباشته شدهاند. اگر به ظرفیت معنوی و حضور مردم و سرمایهگذار با نشاط و علاقه و انگیزهای که دارند احترام بگذاریم مطمئناً خیلی از مشکلاتمان امروز حل میشود. بیتعارف امروز با مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم روبهرو هستیم، مشکلاتی که به تدریج انباشته شدهاند و هر دولت تلاش کرده مشکلات را از بین ببرد و توفیقات نسبی ایجاد شده ولی باید یک زمانی این مشکلات حل شوند. باور ما این است که خیلی سریع با همدلی و همکاری دولت و مردم یعنی یک تعامل معنیدار بین دولت و مردم باید این مسائل حل شود. در حوزه گردشگری در زیرساختها، ظرفیت هتل و ناوگان هوایی نارسایی و کمبود داریم که حل شدنی است؛ باید سرمایهگذاری کنیم. "