به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مراسم اختتامیه دومین جشنواره فیلم «شهر نما» با حضور مسئولان و هنرمندان در تالار خیام دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان برگزار شد.
رئیس جشنواره شهرنما در سخنان خود، برگزاری این جشنواره را سبب ایجاد وفاق و همدلی بین ارگانها و دستگاههای اجرایی شهرستان و هنرمندان دانست.
سید عباس حسینی از جرأتی یاد کرد که این جشنواره به فیلمسازان رفسنجان داد تا به موضوع آسیبهای اجتماعی بپردازند.
سپس، دبیر هنری جشنواره شهرنما به ارائه گزارشی از فرایند اعلام فراخوان و دریافت آثار پرداخت و گفت: تعداد زیادی آثار از ۲۵ استان کشور ارسال شد که در مجموع ۱۰۲ اثر به مرحله داوری راه یافت که از اکران عمومی فیلمها در مجموعه آگاه استقبال بسیار زیادی شد بهنحوی که ۲۰۰۰ نفر در دو روز به تماشای آثار نشستند.
عباس بلوچی با بیان اینکه داوری آثار در دو مرحله و در تهران و رفسنجان انجام شد، افزود: دو اتفاق مهم در این جشنواره رخ داد که یکی برگزاری ۱۱ کارگاه آموزشی بود که در دانشافزایی فیلمسازان مهم بود و اتفاق دیگر، استقبال بینظیر مردم از اکران فیلمها بود بهنحوی که در ۳۰ سال گذشته برای اولینبار این حجم از تماشاگر در سینماهای رفسنجان حضور یافت.
فرماندار رفسنجان نیز از هنرمندان مطرح رفسنجان از جمله عادل فردوسیپور و محمد امین یاد کرد و گفت: هنرمندان رفسنجان فرصتی برای بروز استعداد خود نداشتهاند و برگزاری چنین جشنوارههایی این فرصت را فراهم میکند.
حسین رضایی همچنین این نکته را یادآور شد که هنرمندان باید قدر ورود شهرداری به عرصه هنری و تشکیل معاونت هنری در این مجموعه را بدانند و استعدادهای خود را در این برنامهها بروز دهند.
رئیس دادگستری رفسنجان نیز گفت: یکی از نمودهایی که در بحث پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی باید بروز و ظهور داشته باشد، مباحث فرهنگی است.
حسین رمضانیزاده افزود: شهرداری رفسنجان برای نخستین بار در سال جاری بودجه خوبی را به مباحث فرهنگی اختصاص داده است.
سپس معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز اظهار کرد: شهر نیاز به رویدادهای فرهنگی و هنری دارد و تلاشهای شهردار رفسنجان در این زمینه ستودنی است.
وحید محمدی افزود: رویدادی که خود هنرمندان محور و ایدهپرداز باشند و در آن مشارکت کنند، رویدادی که کشف استعداد صورت بگیرد و فرصتی برای همدلی و تجربهاندوزی هنرمندان باشد، این رویداد کامل است.
وی رفسنجان را شهر سینما و فیلم توصیف کرد که ظرفیتهای بالایی دارد و افزود: وجود هنرمندان برجسته و فیلمسازانی که عناوین مختلف ملی و بینالمللی دارند، انجمن سینمای جوانان ممتاز در کشور، از جمله این ظرفیتهاست.
محمدی یادآور شد: در چند ماه گذشته چند رویداد مهم سینما و تئاتر استان در رفسنجان برگزار شده که از جمله آن، جشن مهر سینمای ایران، جشنواره تئاتر استان کرمان و جشنواره کنونی شهرنما که نشان میدهد شرایط سینما و فیلمسازی در رفسنجان ایدهآل است.
معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان بیان کرد: رفسنجان در کنار مرکز استان دارای سه سالن سینماست که تلاش داریم امسال جشنواره فجر را به رفسنجان نیز بیاوریم و امسال از سه سالن معرفیشده به جشنواه فجر، یک سالن در رفسنجان است.
در ادامه بهنود نکویی کارگردان انیمیشن ایرانی «بچه زرنگ» ابراز امیدواری کرد که این جریان در رفسنجان تداوم داشته باشد تا شاهد کارهای باکیفیتی از هنرمندان این شهرستان باشیم.
مجید کهنوجی شهردار رفسنجان نیز بیان کرد: جشنواره امسال نسبتبه سال قبل بسیار باکیفیت بود.
احمد الستی دیگر داور جشنواره نیز جشنواره شهرنمای رفسنجان را منحصربهفرد توصیف کرد و با طرح سوالی گفت: مگر چند جشنواره راجع به شهر در کشور داریم؟ بنابراین کاری که در رفسنجان انجام شده و زحمت زیادی هم برای آن کشیده شده، جای قدردانی دارد.
وی تصریح کرد: خوشحالم که رفسنجان دست به این کار خلاقانه زده است.
لزوم مطالبهگری فیلمسازان جوان
کمال تبریزی کارگردان مطرح سینما و تلویزیون و داور این جشنواره نیز در سخنانش گفت: جشنواره خیلی خوبی در حال برگزاری است و همه جای دنیا هر جشنوارهای که برگزار میشود معمولاً شهرداری آن شهر برگزارکننده آن جشنواره است، اما شما در مراسم آن جشنواره چه در افتتاحیه و چه اختتامیه هیچکدام از مسئولان آن شهر را نمیبینید و فقط فیلمسازان و فیلمهایشان را میبینید.
وی ادامه داد: فیلمساز راجع به آثارش صحبت میکند و بالاخره جشنوارهها حامی دارند و اگر دولتها و شهرداری حمایت نکند برگزار نمیشود؛ اما همه آنها پشت پرده هستند، هیچکدام روی سن نیستند و این فیلمسازان هستند که میتوانند به آن جشنواره رونق دهند و مردم را جذب کنند.
تبریزی با بیان اینکه جشنواره «شهرنما» عنوان زیبایی دارد، یادآور شد: از فیلمسازان جوان کشورمان میخواهم در آثار خوب هنری که میسازند مطالبهگری کنند و از مسئولان بخواهند که شهرشان را ارتقا دهند، آسیبهای شهرشان را ببینند و نقادی کنند.
این کارگردان سینما و تلویزیون تأکید کرد: فیلمی که نقد در آن نباشد ممکن است بیخاصیت و بیاثر باشد؛ مطمئنم که رفسنجان اولین شهری است که در این راه قدم برداشته، سربلند خواهد شد و الگویی برای سایر شهرهای ایران خواهد شد.
معرفی برگزیدگان
همچنین در پایان آیین دومین جشنواره فیلم «شهرنما»، برترین فیلمهای داستانی، انیمیشن و مستند، در دو گستره سراسری و رفسنجان معرفی شدند.
برگزیدگان دیپلم افتخار و اسب مسین جشنواره با آرای هیئت داوران احمد الستی، کمال تبریزی، سعید پوراسماعیلی، بهنود نکویی و محمد اسلامی به شرح ذیل اعلام شدند:
بخش داستانی سراسری:
دیپلم افتخار و اسب مِسین بهترین فیلم به امیرمحمد گیلانفر برای فیلم «گلوبند» از تهران تعلق گرفت و دیپلم افتخار به پاس خلق اثری که روایتگر ناگفتههای شهر است، به الهه مریدی برای فیلم «من، تو، ما» از بندرعباس اهدا شد.
بخش انیمیشن سراسری:
دیپلم افتخار و اسب مِسین بهترین فیلم به «میزان» به کارگردانی اکبر ترابپور از همدان اعطا شد و «درخت» به کارگردانی علی سبزواری از نیشابور موفق به دریافت دیپلم افتخار شد.
بخش داستانی رفسنجان:
دیپلم افتخار و اسب مِسین بهترین فیلم به «کوچه فرعی» به کارگردانی امین گنجوزاده تعلق گرفت و دیپلم افتخار به فیلم «همشهری آهنی» به کارگردانی فاطمه ابریشمی رسید.
هم چنین لوح تقدیر ویژه هیئت داوران به استاد شاپور احسان برای بازی باورپذیر در فیلم «کوچه فرعی» اهدا شد.
بخش مستند رفسنجان:
دیپلم افتخار به فیلم «نقشه خوان» به کارگردانی محسن بهامین و فیلم «رد زندگی» به کارگردانی مریم عیداللهی تعلق گرفت.
بخش انیمیشن رفسنجان:
دیپلم افتخار به فیلم «برّ» به کارگردانی ویدا پورصالحی رسید و لوح تقدیر به مریم حسین پور برای تلاش در جهت آموزش انیمیشن و پرداخت به موضوعات شهری از دریچه نگاه کودکان اهدا شد.
بهترین فیلم از نگاه تماشاگران:
دیپلم افتخار و اسب مِسین به فیلم «ماهی کوچولو» به کارگردانی حجت رجبی از رفسنجان تقدیم شد.
جایزه ویژه هیئت داوران:
دیپلم افتخار و اسب مِسین به فیلم «سو» به کارگردانی مجید انوری از استان گلستان اعطا شد.
گفتنی است، در بخش نگاه نو انیمیشن نیز دیپلم افتخار به حدیث شریفی برای استفاده خلاقانه از تکنیک انیمیشن در موضوعات شهری اهدا شد.