آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۱۸۷۹

بیمه اجباری ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی اردبیل آغاز شد

مسئول صندوق بیمه کشاورزی اردبیل گفت: ۴۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آبی و دیم استان در سال جاری تحت پوشش بیمه اجباری قرار می‌گیرد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی قنبری مسئول صندوق بیمه کشاورزی اردبیل گفت: در اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، امسال چهار محصول گندم، کلزا و گلرنگ دیم و آبی و محصول دانه روغنی کاملینای دیم زیرپوشش بیمه اجباری محصولات کشاورزی قرار گرفته و روند بیمه اراضی زیر کشت این محصولات در استان اردبیل آغاز شده است.

وی اظهار کرد: مزارع کشت شده این محصولات در مقابل حوادثی مانند سیل، خشکسالی، سرمازدگی، آتش سوزی، تگرگ، توفان و زلزله بیمه شده و خسارت‌های احتمالی با ارزیابی کارشناسان بیمه و جهاد کشاورزی قابل پرداخت خواهد بود.

مسئول صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان اردبیل از بیمه شدن اجباری ۴۷ هزار هکتار از اراضی این استان در یک هفته آغاز این طرح خبر داد و افزود: کشاورزان لازم نیست در ابتدای کار حق بیمه‌ای پرداخت کنند ولی حق بیمه سهم زارعان اراضی زیرپوشش بر اساس مصوبه هیات دولت در زمان خرید تضمینی محصول از مبلغ مطالبات کشاورزان کسر خواهد شد.

وی بیان کرد: اراضی کشت شده بر اساس تطبیق و همگام سازی سامانه پهنه‌بندی وزارت جهاد کشاورزی و سامانه صندوق بیمه کشاورزی، زیرپوشش بیمه اجباری محصولات قرار می‌گیرد و به همین علت لازم است که کشاورزان با مراجعه به دفاتر شرکت‌های بیمه‌ای، اطلاعات خود را در سامانه پهنه‌بندی کشاورزی به صورت دقیق ثبت کنند تا در زمان محاسبه نرخ حق بیمه آنها در سال آینده دچار مشکل نشوند.

قنبری گفت: بر اساس ماده ۳۳ قانون برنامه هفتم توسعه، دولت موظف است با احتساب آورده کشاورزان، تمام محصولات خرید تضمینی کشاورزان را بیمه کند و بر این اساس مقرر شده است که طی پنج سال در بخش دانه‌های روغنی محصولاتی مانند سویا، آفتابگردان، کلزا، گلرنگ، کاملینا، در بخش حبوبات محصولاتی مانند عدس، نخود و لوبیا، در بخش غلات محصولاتی مانند گندم، جو، برنج و ذرت دانه‌ای و در بخش سیفی‌جات محصولاتی مانند سیب‌زمینی و پیاز و در بخش زراعت صنعتی محصولاتی مانند چغندر قند و پنبه زیرپوشش بیمه اجباری قرار بگیرد.

وی خواستار ترویج فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی در استان اردبیل شد و گفت: نگاه مسئولان و کارشناسان به ویژه بهره‌برداران کشاورزی به موضوع بیمه بسیار مهم است و بدون باور همگانی اهمیت بیمه در اقتصاد کشاورزی، جلب مشارکت حداکثری بهره‌برداران ممکن نیست.

مسئول صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان اردبیل از ثبت یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال غرامت بیمه محصولات کشاورزی استان اردبیل در طی یک سال گذشته خبر داد و افزود: تا به امروز ۸۶ درصد این میزان خسارت پرداخت شده و ۲۱۰ میلیارد ریال معادل ۱۴ درصد از خسارت وارده نیز در مرحله پرداخت قرار دارد.

وی همچنین گفت: بخش عمده این خسارت مربوط به غرامت سرمازدگی اراضی کشاورزی شهرستان گرمی و انگوت در زمستان سال گذشته و خسارت تگرگ باغات شهرستان مشگین‌شهر در فصل بهار امسال بوده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار