آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۳۳۲۷
در استان مرکزی انجام شد

بازدید معاون وزیر نیرو از بزرگترین کارخانه تولید پنل خورشیدی کشور و نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی

معاون وزیر نیرو و رییس ساتبا از بزرگترین کارخانه تولید پنل خورشیدی کشور و نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در استان مرکزی بازدید کرد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن طرزطلب، وزیر نیرو و رییس ساتبا از بزرگترین کارخانه تولید پنل خورشیدی کشور و نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در استان مرکزی، بازدید کرد و در گفت‌و‌گو با علی پژوهان، مدیرعامل ماناانرژی در جریان اقدامات و مسایل زنجیره تولید پنل‌های خورشیدی در کشور قرار گرفت.

بازدید از خطوط کارخانجات تولید زنجیره ارزش پنل خورشیدی، آزمایشگاه و نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در حال ساخت این شرکت در شهرستان محلات استان مرکزی از جمله برنامه‌های سفر یک روزه معاون وزیر نیرو به استان مرکزی در آغاز ایام دهه فجر انقلاب اسلامی بوده است.

علی پژوهان، مدیرعامل کارخانجات ماناانرژی در بازدید محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو از نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی محلات گفت: طبق برنامه‌ریزی انجام شده قرار است تا دو ماه آینده این نیروگاه به بهره‌برداری کامل برسد. این شرکت در حال اجرای پروژه‌های توسعه نیروگاه‌های خورشیدی به ظرفیت بیش از ۱۷۰۰ مگاوات در نقاط مختلف کشور و در بخش‌های خانگی، حمایتی، صنعتی و نیروگاهی است.

وی عنوان کرد: نیروگاه خورشیدی محلات، در حال حاضر بالاترین سطح تولید انرژی را در کشور داراست و ادامه داد: هم اکنون ۵۰ مگاوات از ظرفیت نامی این نیروگاه در مدار قرار دارد و در فصل بهمن ماه که در آن قرار گرفته‌ایم و در روز ۱۲ بهمن ماه و در پیک تولید، ۴۴.۳ مگاوات برق تولید کرده است که نشان دهنده سطح بالای کیفیت پنل‌های خورشیدی مورد استفاده در این نیروگاه است. در اجرای این پروٰژه از تولید توان داخلی مجموعه مانا انرژی پاک در تامین صفحات خورشیدی استفاده شده است.

پژوهان اظهار کرد: در ساخت نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی محلات زمین تسطیح نشده و بر روی پهنه ناهموار ساخته شده است.

به گزارش ساتبا، در طرح توسعه‌ای نیروگاه محلات، برای تولید ۴۰ مگاوات برنامه ریزی شده که در نتیجه ظرفیت این نیروگاه خورشیدی به ۱۴۰ مگاوات خواهد رسید.

وی به مزایای تولید انرژی خورشیدی در کشور یه عنوان یکی از مستعدترین نقاط دنیا برای توسعه انرژی تجدیدپذیر در دنیا پرداخت و معتقد است: اگر منابع مالی و مجوز‌ها در اختیار تولید کننده قرار گیرد می‌توان نیروگاه خورشیدی را بسته به ظرفیت نهایتا در مدت ۶ ماه ساخت، ضمن اینکه قیمت برق خورشیدی از هزینه سوخت مصرفی نیروگاه‌های حرارتی کمتر است، آلودگی زیست محیطی ندارد و در فرایند تولید آن آب مصرف نمی‌شود و به همین دلیل است که دنیا به سوی توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر رفته است؛ بنابراین نیاز است به سمتی برویم که حداقل ۳۰ درصد نیاز انرژی کشور با تجدیدپذیر‌ها تامین شود.

بزرگترین کارخانه تولید پنل خورشیدی کشور با بومی سازی تکنولوژی صنعت انرژی خورشیدی، بکارگیری نخبگان و متخصصان ایران با اشتغال زایی حدود ۱۰۰۰ نفر هم اکنون با ظرفیت تولید نزدیک به ۲۳۰۰ مگاوات پنل خورشیدی در کیلومتر ۱۸ جاده خمین به محلات در حال فعالیت است و خط تولیدی آن قادر است در ۲۲ ثانیه به تولید پنل خورشیدی بپردازد.

شرکت مانا انرژی پاک فعالیت خود را در زمینه طراحی و ساخت انواع پنل خورشیدی از سال ۱۳۹۷ آغاز کرده و محور‌های اصلی فعالیت این شرکت تولید یکپارچه زنجیره ارزش فتوولتائیک، اجرای نیروگاه و همچنین تحقیق و توسعه در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

از مهمترین اقدامات این مجموعه، بومی سازی دانش زنجیره و افزایش ظرفیت‌های تولید به ۱،۵۰۰ مگاوات ویفر سیلیکونی، ۱،۵۰۰ مگاوات سلول خورشیدی و ۲،۳۰۰ مگاوات پنل خورشیدی است و در راستای تنوع بخشی به سبد محصولات، این کارخانه دارای خطوط فعال تولید انواع مختلف پنل خورشیدی از جمله پنل یک طرفه (مونوفیشیال) و دوطرفه (بایفیشیال) و براساس جدیدترین فناوری‌ها مانند TOPCon (تاپ کان) است.

این کارخانه در طرح توسعه‌ای خود قرار است به ظرفیت ۷۵۰۰ مگاوات با میزان سرمایه گذاری ۱.۵ میلیارد دلار و اشتغال زایی بالغ بر ۱۰ هزار نفر برسد، علاوه بر اینکه برای تکمیل زنجیره تولید خود اقدام به احداث نیروگاه‌های خورشیدی کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار