آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۳۹۲۹

اتمام خط آهن چابهار- زاهدان تا پایان سال آینده

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: طرح راه‌آهن چابهار- زاهدان با تأمین اعتبار ۲۰ هزار میلیارد تومانی، تا پایان سال آینده تکمیل می‌شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو_علی خان محمد: سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با تشریح نقشه راه دولت برای توسعه سواحل جنوب و منطقه مکران اظهار کرد: طرح راه‌آهن چابهار - زاهدان، بخشی از کریدور حمل‌ونقل شمال - جنوب ایران محسوب می‌شود که تا پایان سال آینده تکمیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه منابع مالی مورد نیاز این طرح، تأمین شده و محدودیتی از این بابت وجود ندارد، افزود: این خط ریلی که اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشور را فراهم می‌کند، نقش مهمی در توسعه حمل‌ونقل و ترانزیت منطقه‌ای خواهد داشت.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت راهبردی این طرح، گفت: این خط ریلی از چابهار آغاز شده و در مرحله نخست به زاهدان متصل می‌شود؛ اما در برنامه‌ریزی کلان، قرار است تا سرخس و مشهد نیز امتداد یابد.

پورمحمدی گفت: اتصال این مسیر به شبکه سراسری راه‌آهن، نقش مهمی در توسعه حمل‌ونقل کالا و افزایش ظرفیت ترانزیتی ایران خواهد داشت. این پروژه در کنار بندرعباس، یک مسیر ریلی شمال - جنوب دیگر ایجاد خواهد کرد که نقش کلیدی در حمل‌ونقل بین‌المللی ایفا می‌کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به پیشرفت‌های انجام‌شده در بخش‌های مختلف این مسیر، اعلام کرد: بخش زاهدان - خاش به اتمام رسیده و طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، ادامه این مسیر تا چابهار نیز تا پایان سال آینده تکمیل خواهد شد.

وی افزود: پیمانکاران و وزارت راه و شهرسازی، موظف شده‌اند تا طبق جدول زمان‌بندی پیش بروند و از نظر تأمین منابع مالی، هیچ مانعی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اتمام این طرح، تأثیر بسزایی در توسعه اقتصادی استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان خواهد داشت، گفت: چابهار به‌عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، با اتصال به شبکه ریلی، می‌تواند نقش پررنگ‌تری در تجارت منطقه‌ای و بین‌المللی ایفا کند.

پورمحمدی گفت: این مسیر، امکان انتقال کالا به کشور‌های آسیای میانه، افغانستان و حتی اروپا را تسهیل خواهد کرد و با کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل، زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاری بیشتر در منطقه خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در بخش دیگری از این برنامه، به تشریح زیرساخت‌های توسعه‌ای مورد نیاز در بخش‌های مختلف در سواحل جنوب و بیان نکاتی درباره اهمیت محیط زیست و مشارکت مردم و جوامع محلی در منطقه مکران پرداخت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار