آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۵۵۲۱

پیشمرگ؛ فیلمی به بلندای روایت‌های حماسی و تاریخی

فیلم پیشمرگ اثر تازه «علی غفاری» به برشی از زندگی یکی از چهره‌های ملی، یعنی شهید سعید قهاری (از فرماندهان دوران دفاع مقدس) پس از دوران جنگ می‌پردازد که همزمان با ایام دهه فجر به روی صحنه نقره‌ای نمایش رفت و مورد استقبال خیل عظیم شهروندان قرار گرفت.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فیلمبرداری این فیلم که در ژانر دفاع مقدس تولید شده در شهرهای مختلف کشور انجام شده و یکی از ویژگی‌های قابل توجه این اثر به شمار می‌رود.

تولید این اثر با حمایت بنیاد فرهنگی روایت فتح و انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس انجام شده است.

همچنین، تدوین دقیق حمید نجفی‌راد و طراحی صحنه و لباس محمدرضا شجاعی از دیگر عناصر مهمی هستند که به کیفیت فیلم افزوده‌ است.

فیلم پیشمرگ با حضور در جشنواره فیلم فجر، در رقابت با آثار برجسته دیگری قرار گرفته است، این فیلم نه‌تنها به دلیل مضمون ارزشی و پرداختن به یک شخصیت ملی و انقلابی بلکه به دلیل کیفیت هنری و تیم حرفه‌ای خود مورد توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفته است.

پیشمرگ اثر ارزشمند در ژانر دفاع مقدس

«پیش‌مرگ» روایتی آشنا و تکراری بر اساس یک داستان واقعی است و بار دیگر با زندگی‌نامه‌ای از یک شهید قهرمان و شکست‌ناپذیر روبه‌رو هستیم که بدون ضعف به تصویر کشیده شده است.

فیلم پیشمرگ یک اثر سینمایی ارزشمند در ژانر دفاع مقدس است که با ترکیبی از داستانی تأثیرگذار، تیم بازیگری حرفه‌ای و کارگردانی توانمند می‌تواند به یکی از آثار ماندگار سینمای ایران تبدیل شود.

این فیلم نه تنها یاد و خاطره شهید «سعید قهاری سعید» را زنده می‌کند بلکه به عنوان نمونه‌ای از سینمای ارزش‌مدار، نشان‌دهنده تلاش نسل جدید فیلم‌سازان ایرانی در به تصویر کشیدن روایت‌های ملی و تاریخی است.

جشنواره فیلم فجر فرصتی برای نمایش و ارزیابی این اثر است.

خلاصه داستان و مضمون فیلم سینمایی پیشمرگ

داستان فیلم پیشمرگ برشی از زندگی شهید سعید قهاری سعید پس از دوران جنگ تحمیلی را روایت می‌کند، هرچند این بخش از زندگی شهید قهاری با پایان یافتن جنگ مرتبط است، اما مضمون اصلی اثر همچنان در چارچوب آثار دفاع مقدس قرار می‌گیرد.

شهید قهاری سعید از چهره‌های ماندگار انقلاب اسلامی است که در وقایع برجسته‌ای همچون حماسه پاوه و همراهی با دکتر مصطفی چمران نقش‌آفرینی کرد، او در عملیات‌های مختلف نظامی با فرماندهان بزرگی مانند احمد متوسلیان و احمد کاظمی همکاری داشت و در نهایت در سال ۱۳۸۵ به شهادت رسید.

روایت این زندگی پرفراز و نشیب یکی از ویژگی‌های مهم فیلم پیشمرگ به شمار می‌رود.

شهید سعید قهاری کیست؟

شهید سعید قهاری در سال ۵۸ در ماجرای پاوه در کنار دکتر چمران حضور داشت و بعدها نیز در کنار شهید احمد متوسلیان و احمد کاظمی در عملیات‌های مختلف حاضر شد، او سپس تا فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا پیش رفت و در سال ۱۳۸۵ در حالی‌که حدود چهار ماه از سه نیروی مخصوص حمزه سیدالشهدا می‌گذشت، به شهادت رسید.

مهدی نصرتی (در نقش شهید سعید قهاری‌سعید)، الناز ملک، ساناز سعیدی و حسام منظور همراه با آرش آصفی، عبدالرضا نصاری، مهیار شاپوری، بهرام ابراهیمی، محمد اشکان فر از بازیگران اصلی فیلم پیشمرگ هستند.

الناز ملک چهره جدید و مطرح این روزهای نمایش خانگی است که با سریال زخم کاری و کاراکتر سیما این روزها بسیار خوش درخشیده است، فیلمنامه این فیلم را صابر الله‌دادیان نوشته است و بنیاد فرهنگی روایت فتح آن را تولید کرده است.

دیگر عوامل فیلم عبارتند از پیمان عباس‌زاده، حمید نجفی‌راد، بهزاد عبدی، محمدرضا شجاعی، بهزاد آقا بیگی، سید جلال موسوی، آرش قاسمی، حسن ایزدی، شهاب علی‌بخشی، سجاد سبحانی، رهام مخدومی، عادل معصومیان، جاوید یزدانی، حمید رسولیان، امیر خنجری، محمد گل‌افشان و پویا شاه جهانی.

فیلمساز خراسان شمالی و مدرس سینما گفت: فیلم پیشمرگ با ساختای قوی تهیه شده بود و کارگردانی در این اثر نمایشی بسیار خوب و به طور کامل رعایت شده بود.

امید پوراتابک اظهارکرد: فیلنامه اثر نمایشی، منسجم همراه با پایانی خوب به سرانجام رسید و این خود باعث جذب مخاطب و تماشای آنان تا انتهایی فیلم بود.

فیلمساز خراسان شمالی و مدرس سینما افزود: کشمکش فیلم از دیگر دلایل جذب و نگه داشت مخاطب بود، همچنین به لحاظ فضاسازی کیفیت و جذابیت بالایی داشت و فضای کردستان به خوبی تعریف شده بود.

وی با بیان اینکه اثر نمایشی بازی های اضافی نداشت، ادامه داد: تمام صحنه ها خوب و به جا بود همچنین تمام نقش و کاراکترها به درستی انجام شده بود که خود یک نقطه قوت است.

پوراتابک با اشاره به نمایش فیلم های حماسی برای نوجوانان، یادآور شد: نمایش اینگونه آثار بسیار زیاد شده اما متاسفانه به دوسوم فیلم ها خوب پرداخته نمی شود، چنانچه ساختار فیلم خوب و قوی باشد جوانان خود به آن سمت سوق خواهند یافت.

فیلمساز خراسان شمالی و مدرس سینما تاکید کرد: پیشنهاد می شود این قالب فیلم ها کمتر اما با کیفیت مطلوب ساخته شود تا باز خورد خوبی داشته باشد.

پوراتابک با بیان اینکه مشکلات عمده فیلم ها مربوط به فیلنامه است، گفت: اثر نمایشی باید دارای فیلنامه خوب باشد و همچنین گروهی که فیلم را می سازند( کارگردان و تهیه کننده) قوی عمل کنند تا ساختار خوبی داشته باشد.

وی تصریح کرد: یک سوم فیلم های جشنواره خوب و دوسوم متوسط است، فیلم های متوسط رو به پایین همیشه در شهرستان ها اکران می شود و بخش قوی آن بسیار کم است و کم تر اکران می شود.

پوراتابک افزود: امید می رود با تلاش فیلمسازان و اقدامات لازم فیلم های خوبی برای استان اکران شود.

همزمان با ایام دهه مبارک فجر ۱۶ فیلم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر از ۱۵ تا ۲۲ بهمن ماه در ۲ سئانس در سینما گلشن مرکز استان اکران خواهد شد.

۴۰ گروه نمایشی با ۴۰۰ هنرمند خراسان شمالی این عرصه مشغول فعالیت هستند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار