آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۶۰۶۴
گزارش |

خاتی؛ فیلم و شخصیتی که حیف شد

فیلم «خاتی» به کارگردانی فریدون نجفی، داستانی است که از دل طبیعت و زندگی مردم بومی ایران روایت می‌شود و شخصیت اصلی آن، زنی به نام خاتی است.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، فاطمه سادات افقه؛ فیلم تلاش می‌کند تا نگاهی به قهرمان زن داشته باشد، اما در این مسیر چندان موفق نیست و نتوانسته شخصیتی به یادماندنی مانند سوسن تسلیمی در «باشو غریبه‌ی کوچک» یا فاطمه معتمدآریا در «گیلانه» خلق کند. یکی از ضعف‌های اصلی فیلم، عدم تقابل قوی بین قهرمان و ضدقهرمان است.

انگیزه‌های شخصیت‌ها در لفافه‌ی تعارفات و گفت‌و‌گو‌های سطحی گم شده و به درستی پرداخت نشده‌اند.

این ضعف در شخصیت‌پردازی باعث شده تا فیلم نتواند به خوبی پیش برود و مخاطب را با خود همراه کند.

موضوع محیط زیست و حفاظت از آن بهانه‌ای برای شکل‌گیری داستان است، اما فیلم به دلیل نداشتن تعلیق کافی، عدم وجود محرک‌های قوی و پرداخت نادرست به انگیزه‌های اصلی شخصیت‌ها، نتوانسته کشش لازم را ایجاد کند. از نظر فرمی، کارگردان با استفاده از لانگ‌شات‌های متعدد و فضاسازی‌های زیبا، تلاش کرده تا ادای دینی به سبک مرحوم عباس کیارستمی داشته باشد و فضایی مشابه آثار او خلق کند.

سارا بهرامی در نقش خاتی، دغدغه‌های شخصیت را به خوبی درک کرده و در ایفای نقش تلاش قابل توجهی از خود نشان داده است. با این حال، به نظر می‌رسد فضای زیستی و بومی شخصیت به درستی در فرم بازی او بازتاب نیافته و این موضوع کمی از باورپذیری نقش می‌کاهد.

در نهایت، «خاتی» فیلمی متوسط با بازی‌های قابل قبول، فضاسازی زیبا و نما‌های چشم‌نواز است که به دلیل ضعف در پرداخت داستان و شخصیت‌ها، نتوانسته به اثری ماندگار و تاثیرگذار تبدیل شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار